Борисов призна, че кметовете му са корумпирани! Сменя ги с други, още по-гладни!

България отблизо

Министър-председателят Бойко Борисов подготвя ключови рокади в ГЕРБ за предстоящите местни избори.

Това съобщава БЛИЦ, като се позовава на два независими източника от управляващата партия.

Стана ясно, че премиерът ще предприеме смяна на кмета на Русе Пламен Стоилов с уважавана фигура от региона, с която да спечели изборите в областния град.

Втората значима рокада е в Пловдив, където за кмет ще бъде предложен областният управител на града Здравко Димитров-Зико. В Града под тепетата очакват с нетърпение края на мандата на действащия кмет Иван Тотев, който обяви, че се оттегля и няма да се бори за трети пореден мандат.

Борисов даде възможност на Тотев да излезе през парадния вход, въпреки безобразията, които сътвори през последните години. В същото време Тотев има наглостта да се перчи, че ще се кандидатира не на тези, а на следващите избори след 4 години, но тогава подкрепата към него ще се насочи към зеленото число на ролетката.

В София Борисов ще заложи на Йорданка Фандъкова, която все още не е обявила официално кандидатурата си. Кметицата вече гледа към трети мандат и с нетърпение очаква кои претенденти ще се пуснат в битката за столицата.

Премиерът Борисов е решил до голяма степен и казуса във Варна. Неговият претендент там е Иван Портних. Не е случайно, че през последния месец, Борисов на 4 пъти инспектира морската столица, а до него плътно стоеше действащият кмет.

Кандидатите за други два от големите града – Бургас и Стара Загора също са ясни. Димитър Николов, който се радва на изключителна подкрепа сред съгражданите си, е категоричната номинация на ГЕРБ.

Борисов е дал доверието си и на Живко Георгиев, защото се доказа като модерен кмет, който успешно ръководи Града на липите и паралелно с това провежда домакинства на състезания от различни спортове.

Значи кметовете на два от най-големите градове в България – Пловдив и Русе са доказано корумпирани, понеже за друго, в страната ни, никой не е бил свалян от герберската власт досега. Не се знае в какви афери са забъркани и другите кметове на Бургас, Варна и Стара Загора. Това, че все още нищо не е излязло за тях, не означава, че са света вода ненапита. Особено при положение, че заради изборите, които Цветанов организираше, цялата власт в най-големите български общини, беше в ръцете на ГЕРБ. А това няма как да не създаде условия за лично обогатяване и корупция. И подкрепата на гражданите не е толкова безусловна, колкото се стремят да ни представят пуделите на властта.

Защото в тези и другите градове, хората говорят под сурдинка. И разказват за техните афери. Но никой не смее да ги разкрие. Само че, както казва народът, на всяко нещо му идва краят. ГЕРБ също не правят изключение. Особено при пороят от афери, който бе разкрит пред обществото от Елена Йончева и БСП.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *