Борисов ПРОВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и в Москва! Вижте какво стана в действителност! Фактите ШОКИРАТ!

Свят

Пожеланието на Румен Радев, премиерът Борисов да оползотвори в интерес на България, създадената от държавния глава атмосфера на доверие, уважение и сътрудничество в Москва, си остана само пожелание.

Затова президентът Румен Радев бе приет топло и приятелски в руската столица. И единият ден се проведе дълга среща между него и Дмитрий Медведев, а другият ден, още по-продължителна среща, официална и неофициална, с руския президент Владимир Путин.

Това обаче, изобщо не може да се каже за премиера Борисов.

Набързо, в рамките на два-три часа, бяха проведени двете протоколни срещи. С министър-председателя Дмитрий Медведев, и с руския президент Владимир Путин.

На тези срещи не бяха подписани никакви съглашения или договори. Не беше разговаряно за нищо важно. Борисов не направи нищо полезно за България.

Ще попитате защо? Нали все пак премиерът е бил в сградата на руското правителство. Както и в Кремъл за среща с Владимир Путин?

Бил е. Но, ако питате нас, по-добре да не беше. Защото той отиде, май само за да благодари, че са го пуснали в Кремъл. Все едно са му дали гратисен билет за някой мач. Не се шегуваме. Според РИА Новости, Борисов е благодарил на Вагит Алекперов, който е председател на Лукойл, че му е дал възможност да се срещне с президента Путин?! Разбрахте ли сега кой е уредил билета на Борисов за Кремъл?

А Медведев пък казал, че времето в Москва е много подходящо за диалог. Само да не си помислите, че е слънчево. В Москва по това време бушува буря, която събаря дървета. Все едно, че и времето е против присъствието на Борисов в Русия.

Вижте само какви „въпроси“ е поставил Борисов за обсъждане в Москва. Според РИА Новости, Борисов казал, че ще се радва да се обсъдят икономическите отношения, туризма, борбата с тероризма и енергийни проекти, но само в някои сфери, в които двете страни можели да си бъдат полезни.

С други думи, нашият премиер е говорил не като ръководител на българското правителство. А като васал на ЕС.

Ами нали президентът Радев постави на първо място възобновяване на АЕЦ „Белене“ и Южен поток? В интервю за БТА днес, президентът Радев отново повтори за трите стратегически енергийни проекта и превръщането на България в енергиен център на Балканите.

Вместо това, според информация на news.bg, Борисов е споменал само три теми. Премиерът ни отишъл чак до Москва, с пари на данъкоплатците, за да говори с руският президент Владимир Путин за…Западните Балкани, за борбата с тероризма и за…Сирия.

Това е абсолютен нонсенс. Руският президент няма да седне да обсъжда с Борисов…Сирия. Това не е в компетенциите на Борисов.

Пак според РИА Новости, а тази уважавана руска информационна агенция не лъже, на срещата с Владимир Путин, Борисов казал, че България и Русия можели да си сътрудничат по-активно в сферата на туризма и селското стопанство. И нито дума за енергийните проекти.

Що се отнася до туризма, руските граждани, и без Ангелкова и Борисов, си идват в България. А селското ни стопанство не произвежда нищо освен пшеница и овес. За какво сътрудничество ще говорим?

На какво се дължи студеният прием за Борисов в Москва?

Ами много просто. Най-напред на неговата нагла, антируска демонстрация с посещението му в Украйна при Порошенко и Гройсман. И то в момент, когато Киев отново струпва войски и оръжия, с които да избива руските хора в Донбас. И когато САЩ, с помощта на Киев, готви нова провокация с уж убития от Русия, пък всъщност жив, журналист Бабченко.

Второто е фактът, че Борисов не може да взема самостоятелни решения като български премиер. Той е васал на Брюксел. И винаги повтаря, че „началниците трябва да се разберат, а той ще изпълнява, каквото му кажат“.

Затова няма да има АЕЦ „Белене“. Защото Борисов не смее да го възложи на Русия. А друга държава не може да го строи, понеже двата ядрени блока са руско производство и уникална руска технология.

Руският президент каза на Борисов в прав текст, че РФ може да строи АЕЦ „Белене“, ако българското правителство вземе решение за това. А Борисов отговаря, че си бил научил урока и искал проект „Белене“ на пазарен принцип. За какъв пазарен принцип говори Борисов, когато и на малките деца е ясно: Това, което е построено с руска технология, никой друг не може да дострои.

Следователно Борисов е отишъл в Русия само като турист. Не за да подписва договори в интерес на България.

Затова няма да има нито Южен, нито Български поток. Ще има Турски поток, както каза Борисов, цитиран от blitz.bg.

Значи, Борисов за пореден път провали надеждите на българския народ за сътрудничество и братска подкрепа с нашата сестра Русия. Това е.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

12 thoughts on “Борисов ПРОВАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ и в Москва! Вижте какво стана в действителност! Фактите ШОКИРАТ!

  1. И ако това е държавен глава,здраве му кажи.Просто трябва всеки да си иде на мястото,т.е.ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА с хора мислещи за НАРОДА на България.
    До кога ще търпим само не ми е ясно,толкова ли сме утрепани като народ и нация,хората живеят нормален живот без недоимъци,а ние се борим с живота и защо??????,да пълним гушите на определени хора ,които се имат за недосегаеми.А колко хора умряха с надеждата за по-добър живот,не ми се мисли.

    1. Петров,ако говориш за Борисов ,то той , не е държавен глава ! Държавен глава на Република България е генерал Румен Радев , един доказал се човек и държавник ! Борисов , по някакво странно стечение на обстоятелствата е премиер.Да се надяваме, че няма да е задълго ! Достатъчно гафове и простотии сътвори !

  2. Борисов бетонира „Турски поток“! Може и да има български „хъб“, ама ако Ердоган благоволи! А дано…! И пак ще получаваме руска газ, ама от Турция! Както се казва – от трън, та на глог! Е, оти ги ручахме жабетата?

    1. Жабетата ги ручаме , защото така искат началниците на БОКО ! Но тъй като ние не искаме да ги „ручаме „, трябва да направим така ,че да си ги руча Боко ! А, това може да стане ,ако , без забавяне му теглим шута в дебелия задник ! Иначе отърване няма ! Не само жаби , ами и лайна ще ни карат да „ручаме “ !

  3. Българоубиецът закопа България! Не затвор, на кол трябва да бъде набит пред МС!

  4. Имаме си премиер-продажник! Щом няма сухо за него, няма и за народа! Дали ще се намери по-нагъл и алчен българин от боко ? Защо и до кога ще го търпим ? Млади хора, интелигенция, партийни лидери… във вас ни е надеждата. Дерзайте! Ние сме след вас след вас !

  5. Абсолютен Глупак !!! Не си Длъжен да Слушаш нито Е.С. , нито Америка ! Това си е наш Български Национален Интерес – и не е работа нито на Америка , нито на Е.С. !!! Разбри го най – сетне !!! Германия и Фпанция – подписаха с Путин за строежа на Северен Поток – без да Искат Мнението на Америка и Брюксел !!! Искаме Расия да Построи АЕЦ – Белене и Газопровод Южен Поток !!! Това е !!!

  6. Руската пропаганда „срещу Борисов“ е насочена само за меките глави

    Един от многото сайтове на Путин у нас назовал се се с гръмкото име „ИСТИНАТА“ , работещ за чужди държавни интереси на другаря Путин и неговата олигархия у нас и загърбващ българските интереси, сега се е насочил да „громи Борисов“, с което за пореден път да лъже българите. Противопоставянето на Путин и Борисов е лъжливо, както и цялата руска пропаганда у нас, нарочена за меките глави, защото само меките мозъци не могат да се сетят, че Борисов е също Путиновец, но го прави „скрито и покрито,“ за разлика от техния другар Радев, който не притежава 1/10 от хитрините на Борисов.
    Борисов отдавна играе общи игри с Путин и неговия олигарх Валентин Златев, лично назначен от Путин за доживотен директор на българския Лукойл, явяващо се дъщерно предприятие на руския Лукойл, двамата заедно с авера си Марешки източват българския Лукойл за своите джобове и Борисов се прави да ударен да не забелязва факта, че Златев не е платил вече 5 години 1 лев данъци на държава България. А Българският Лукойл е най-големия данъковносител в българската държавна хазна.
    За това българинът сега е с най-ниска заплата и пенсия в Европа, за това няма пари за лечение и образование, дори пари за вносни лекарства за онкоболните си, трансплантации и прочее, народът му бавно и кротко умира в ръцете на Путин и олигархията му.

    По каузата „Белене“, Борисов също се огъна пред Путин, съгласи се да плащаме обезщетение на Руския Росатом, собственост на олигарха -диктатор Путин държащ „вся власт советом“ в Русия вече 25 години – няма да стои Белене. Но Борисов не тръгна да строи Белене с руски технологии, защото се огъна пред заплашителния пръст на американците, а не на ЕС. Външната енергийна политика на ЕС се държи и определя от американците. Олигарсите на двете най големи енергийни сили САЩ и Русия, с еднакви като сиамските близнаци обществени неолиберални модели, се бият помежду за делба на енергийните пазари на Европа.
    Вместо Борисов да осъди Путин за неплащане на данъци у нас на нейния Лукойл и да удари калема между неплатените данъци на Лукойл и исканията на Русия за обезщетение за Белене, той безмълвно ще плаща 700 милиона долара обезщетение за Белене на олигарха Путин, но няма да ги вземе от личния си джоб и този на съдружническата си Цветелина, а от хазната на България и ще ги изплаща целия български народ т. е – ти българския данъкоплатец.
    А да се строи „Белене“ означава да се вземе заем от Русия над 10 милиарда долара за строителството и, което означава, че се отварят вратите на Русия за навлизане и завземане най важния сектор от българската икономика“енергетиката“, а от там на цялата българска икономика. Не стига ,че руската олигархия е завзела 80% от българската икономика чрез Лукойл с още 56 000 руски фирми работещи у нас и перящи мръсните си олигархични пари, сега да им подарим и останалите 20 %???

    Това Борисов не го прави от любов към българските държавни интереси, а любов към своите и тези на Цветелина. Олигархичният клан на ГЕРБ( двойката ББ и ЦБ) отдавна се бие с олигарсите на БСП( сега представлявани от другаря Румен Радев) за делба на „енергетиката“.
    БСП е по стара партия от ГЕРБ, олигарсите и първи завзеха и владеят. Борисов откак дойде на власт 2009 г води „тежки“ битки с олигарсите на БСП за делба да българската икономическа трапеза.
    Иначе и двете олигархии на БСП и ГЕПБ са родени от руски олигархични пари дадени им им от последните комунистически елити на КПСС и БСП.

    Борисов е хитър, той играе на воля тези игри с БСП, защото не вижда опозиция да му се противопостави. България все още няма родена антиолигархична партия бореща се за ликвидиране на олигархията въобще и излизане от нейните октоподни пипала.

    Все още не са малко меките глави у нас, като се има предвид числото 2 милиона гласували за най-големия проводник на Путин и неговата олигархия у нас Румен Радев. В тези два милиона влизат точно хората, които са експлоатирани от руско-българската олигархия и държани с най-ниските пенсии и заплати в света. Но те не разбират това и продължават да викат „Да живее Русия и другаря Путин“. Това показва много ниско съзнание в тези 2 милиона души, останка от старата съветска пропаганда.
    Какво ще се случи при такива избиратели? НИЩО, те ще избират Радевци и Борисовци да ни управляват и ликвидират България.
    Единственото което трябва да се случи е създаване на антиолигархична партия, която българските избиратели да вкарат с голямо мнозинство в Парламента и там тя със законодателно мнозинство да промени законите, с които да ограничи действието на руската пропаганда у нас и ликвидира нашата олигархия, която отваря вратите за навлизане на руските олигархични пари в българската икономика. Заедно с това ще бъдат и ликвидирани или намалено влиянието на руските партии у нас и техните политици.

    Идея за България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *