Борисов се ОЖАЛИ: Понесохме тежки удари! Сега ще е трудно!

България отблизо

„По-тежки санкции от тези не мога да си представя. Дали Цветанов остава в ГЕРБ – това е работа на структурите, а те си го искат. 

Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ, лидерът на герберите и премиер на страната Бойко Борисов.

„Напуснаха се много важни постове и ключови за ГЕРБ. Цветанов беше председател на ПГ, председател на комисия, депутат. В историята няма толкова тежки санкции, които са наложени в една партия. Ако и другите партии действаха така, нямаше какво да си приказваме по тази тема“, добави Борисов.

И морално, и физически спорът със строителната компания „Артекс“ е разрешен“, заяви още Борисов в централата на ГЕРБ ден след като шефът на парламентарната група на партията Цветан Цветанов напусна парламента.

Причина за неговото оттегляне е скандалът „Апартамент гейт„. Стана ясно, че Цветан Цветанов, правосъдният министър в оставка Цецка Цачева, депутатът Вежди Рашидов, зам.-министрите Ваня Колева и Красимир Първанов са закупили апартаменти на цени, доста по-ниски от пазарните.

Според Борисов, всички замесени в скандала са напуснали държавните постове. Все още не е ясно кой е разпалил скандала с евтините апартаменти, но премиерът не пожела да коментира и поиска да види нотариалните актове на живущите в сградата.

По думите на Борисов, в историята няма такива тежки санкции, които са наложени в една партия. Има грешка, има и прошка, ще се докаже във времето дали са били виновни, допълни той.

С изказванията си Борисов отново се опитва да въведе в заблуждение обществото. Ако Цветанов, Цачева, Веждичката и другите не са виновни, то защо подават оставки, вместо да кажат, че са невинни?! Ами много просто. Защото луксозните апартаменти в центъра на София са налице и те са ги купили на занижени цени. Затова!

Така че, нека Борисов да не приказва за тежки санкции. Защото всички те трябва сега да са клиенти на прокуратурата, вместо да си въртят частния бизнес. Понеже май няма човек в правителството на Борисов и сред депутатите му, който да не се е пооблажил я с апартамент, я с частен бизнес, я с нагласена обществена поръчка, я с нещо друго.

Затова трябва да си отидат и Цветанов и Борисов и цялата тяхна партийка за лична употреба. А Борисов вместо да раздава „наказания“ да вземе да поеме и той отговорност и да си подаде оставката. Защото не става дума за някой местен гербер, а за най-близките му и доверени хора. Цветанов, който бе втори в управлението на държавата, и Цачева, която бе правосъден министър и кандидат за президент, издигната лично от Борисов.

А сред като Борисов работи с тях, че и се опитва да ги оневини, значи трябва най-вече той да поеме отговорност и да се маха най-сетне от властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *