Борисов се удари по гърдите: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония!

България отблизо

С премиера на Северна Македония Зоран Заев се договорихме, когато придобием новите самолети, да пазим и тяхното въздушно пространство. Това ще е добре и за нас, и за тях.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който наблюдава учението „Ответен удар – 2019 г.“ в Ново село.

Премиерът бе заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

„Много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме американска база в Ново село, да видят какво прекрасно съоръжение е. Тук участват от Гърция, Албания, Македония, САЩ. В България всички идват на учения. Имаме надежда техника, която модернизираме. Над 5 хил. американски военни преминават от тук на обучение. Продължаваме да модернизираме това, което през годините е унищожено. Продължаваме да модернизираме танковете, ремонтираме казармите“, заяви Борисов.

Военният министър и началникът на отбраната потвърдиха думите му.

„Последните няколко години са отделени толкова средства, колкото не са отделяни десетилетия. Всяка година има план и проекти“, заяви Каракачанов и посочи, че за две години не му е отказано нищо от това, което е поискал.

Каракачанов подчерта, че техниката е нужна за обучение на армията, така че да изпълнява своите задължения.

Ген. Андрей Боцев съобщи, че очаква до края на следващата седмицата да стартира проектът за Сухопътните войски, като продължава работата и за военните кораби.

Той посочи и че се работи по график до 2024 г. да се отделят по 2% от БВП за отбрана, което е изискване на НАТО./dnesplus.bg/

Е, остава само да попитаме кого ще пазим като самолетите ги няма, въпреки напъните на Борисов и Горанов да ги плащат още отсега?! И как ще пазим Северна Македония като нямаме самолети дори за нашата граница?! Още повече, изтребителите нямало да дойдат до 2024 година, а най-вероятно изобщо няма да дойдат.

Значи платили сме, но нямаме самолети, а искаме да пазим и съседите? Не е ли това най-голямата смешка, която сте чували?! Да не говорим, че щели сме да отделяме по 2% за НАТО? Откъде ще ги отделяме? От мизерията на хората ли?! Срамота господа!

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *