Борисов се хвали, заради връзките си с Кремъл, а в Брюксел гласува против Русия!

България отблизо

Подготвя се посещение на руския президент Владимир Путин у нас догодина във връзка със 140-годишнината от Освобождението.

Тази новина съобщи премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна. Той отговори на въпрос на социалиста Антон Кутев за развитието на българо-руските отношения.

Значи какво излиза? Прокуратурата обвинява председателя на Национално движение „Русофили“, защото работи за по-тесни връзки между България и Русия, а на днешния парламентарен контрол Борисов заяви, че дори подготвял посещение на Владимир Путин в България. Това двойни стандарти ли са?!

Премиерът коментира и сложния въпрос за санкциите срещу Русия. Австрия се опита да посредничи по отмяната на сакциите срещу Русия и вижте какво й се случи, изтъкна Борисов, явно имайки предвид скандала „Ибиса“, който доведе до падане на правителството във Виена и предсрочни избори.

Според министър-председателят много от европейските лидери постъпват лицемерно, говорейки за отмяна на ограниченията към Москва, но гласуват за тях. „В Съвета на Европа всички гласуват за тях без изключение. Сиреч има малко лицемерие“, каза той.

 

Не е по силите на България да работи за падането на санкциите срещу Русия, обобщи ситуацията Борисов.

 

„Може би един ден вие ще успеете. Текат много процеси. Мисля, че отношенията между новия президент на Украйна и Руската федерация се нормализират. Ако Минските споразумения се спазят, тогава ще паднат санкциите. Виждате, че в момента големите държави се бомбардират със санкции една срещу друга. Това влияе страшно много на търговията и отношенията“, обърна се Борисов към задалия въпроса Антон Кутев.

Ние винаги сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегически партньори. Още доста неща сме направили в полза на Руската федерация и тяхното ръководство високо ги оценява. Прагматично, точно на базата на взаимната изгода продължаваме да работим с Руската федерация“, добави още премиерът.

 

А що се отнася до руските енергийни пректи, Бойко Борисов изтъкна, че нито по „Белене“, нито по „Турски поток“ е щяло да има позитивно развитие, ако „не бяхме си ги избродирали“.

 

По думите на Борисов страната ни е в добри отношения с Москва и единственият нерешим проблем е липсата на разбирателство по отношение на оръжейните лицензии. България продължава да води преговори по този въпрос.

Премиерът коментира и двата големи енергийни проекта – АЕЦ „Белене“ и „Турски поток“. По думите на Борисов, проектът за изграждане на втора атомна централа се е провалил преди години заради липсата на яснота за неговата цена. Сега обаче хипотезата била друга – 12 компании кандидатстват за строителството на „Белене“. Премиерът още веднъж заяви, че без Русия няма да може да бъде довършена централата, защото доставчик на реакторите за нея е именно руската държавна компания „Росатом“.

 

Борисов също така обясни, че строителството на българската част на „Турски поток“ вече е започнала. Няма да бъде завършен проекта до Нова година, когато се очаква да спре транзита на природен газ през Русия, но и самата Сърбия няма да е готова дотогава./Източник epicenter.bg/

Защо премиерът не вземе да нареди на подопечната му прокуратура да спре с политическите процеси и да снеме изсмуканите от пръстите обвинения срещу Николай Малинов?! И вместо това, да се заеме с работата, за която наистина е създадена прокуратурата. Да е страж на законността, да се бори с организираната престъпност и корупцията в България.

Понеже корупционните скандали изведнъж изчезнаха от полезрението на обществото, докато прокуратурата ни засипва с „доказателства“ за „шпионската“ дейност на председателя на русофилите. Искаме приятелски отношения с Русия, пък русофилите ни пречат?! Не става така.

Хилядолетните връзки не могат да се изтрият. Кръвта вода не става. Както не може да изчезне и фактът, че Съветският съюз и Русия освободиха европейските народи от фашизма. Това е!

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *