Борисов си го върна на президента! Вижте какво направи!

България отблизо
Правителствено решение, взето набързо и под судинка,  изпраща Бойко Борисов вместо Румен Радев на сесията на ООН в САЩ.

Премиерът Бойко Борисов ще оглави българската делегация в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщава БНР.  Посещението в САЩ е в края на този месец.

 

Тази година основна тема на Общия дебат ще бъде „ООН за всички хора: глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества“. А като става дума за лидерство, закъде без Борисов?

 

През 2010 г. Бойко Борисов представляваше България на 65-ата сесия на ООН.

От 2011 г. до 2017 г. страната ни е представлявана на висшия форум на организацията от президентите Росен Плевнелиев и Румен Радев. Миналата година президентът Румен Радев изнесе реч в началото нао 72-ата сесия на ООН.

 

Последното държавно посещение на премиера Бойко Борисов в САЩ е през 2012 г.

През 2014 г., когато партията му е в опозиция, Бойко Борисов е бил на едноседмично посещение в САЩ, придружаван от Румяна Бъчварова и Делян Добрев.

Решението министър-председателят Бойко Борисов да ръководи този път делегацията от България, а не президентът на страната Румен Радев, е взето на заседание на правителството.

Това е едно доста сериозно отмъщение на Борисов срещу президента. Премиерът отдавна иска да покаже, че той ръководи държавата, а Радев е фигура, на която великодушно разрешава да ходи на национални празници.

Tagged

4 thoughts on “Борисов си го върна на президента! Вижте какво направи!

  1. Що за глупости? И най-задръстения знае че на такива събития, ходи този дето води държавата, при нашия случай това е министър- председателя, а не Президента! Така че, повече думи са излишни! Стига вече правете от мухата слон със свобадните си съчининия!

    1. Държавен глава по Конституция е президента, който и да е той! На Общото събрание на ООН всяка есен се събират Държавните глави!

  2. Тъпа държавно-политическа система. “ Видяла жабата че конят има подкова и вдигнала крак“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *