Борисов: След новите автомобили на МВР, мога да предложа да асфалтираме път до Луната! Лошо ли ще е?

България отблизо

Бойко Борисов, заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, участва в церемонията в Дирекция „Жандармерия“ за връчване на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната.

 

„346 са автомобилите за 9 млн. лева“, съобщи той. „С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, посочи Борисов.

„Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира премиерът.

„Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли“, изтъкна той. По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето.

„Купуваме техника, за да могат полицаите ни да си изпълняват функциите, не само те, а и жандармерията. В най- отдалечените места да може да се отива бързо“, заяви премиерът. „Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища“, каза още Бойко Борисов.

 

Попитан докъде е стигнала идеята за създаването на антитерористичните центрове, министър- председателят съобщи: „Подготвяме се да направим един център, където на едно място да концентрираме службите. Не че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно“. „Сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем готови, ще го финансираме. Имаме отделени средства, така че много тихичко ще го направим“, обяви Бойко Борисов.

 

„В такива времена много малко хора трябва да работят по случаите. Сега по медиите тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, от сутрин до вечер дава оценка на колегите. Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името“, каза още той.

 

Не коментирам предложения. Имаме правителствено решение на Министерски съвет за 1 лев, заяви премиерът Борисов за предложението на ДПС субсидията за партиите да бъде 0 лева на действителен глас.

 

„След референдума всичко се стоварваше на гърба на ГЕРБ и на всички им беше лесно“, каза той.

 

„Сега правителството взе решение. Не коментирам колко да бъде субсидията. Ние сме взели решение на база на референдума, то е 1 лев и това защитава ГЕРБ“, обяви премиерът. „Какво искат да правят другите партии си е тяхна работа“, отсече Борисов. „Ние не правим предложение, ние сме дали решение. Има голяма разлика“, изтъкна той.

 

„Иначе аз мога да предложа да асфалтираме пътя до Луната и това не е лошо“, коментира премиерът.

Вярно.

Не е лошо.

А след него и Млечния път.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *