Борисов с култово изказване! Преброи пушчиците и патрончетата и замеси… Тръмп

България отблизо

От една година се занимаваме с изтребители, а не с това, което може да подобри доходите на хората. Това обяви премиерът Бойко Борисов на традиционната годишна среща с бизнеса.

Той коментира и обвиненията, които президентът Румен Радев отправи по повод самолетите F-16: „Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп? Възможно ли е? Не, благодаря! По-прозрачно от това няма! Парламентът взима решение и това е възможно най-прозрачното.

В България крадецът вика: дръжте крадеца, повтори мантрата си той.

Десетилетия лъжат хората, че ще купуват самолети, а през това време се напълнихме с транспортна техника и то само във ВВС. 12 кугъра, пантери, спартани… Милиарди, и нямат вътре една пушчица, едно патронче не могат да изстрелят. Само за бягане стават, техника да се изнесе бързо Генералният щаб и всички управляващи бързо при война. Нито една съпротивителна единица. И те ни дават оценка. Ние сме институционални, пазим си институциите и спазваме Конституцията. Най-важните решения ги вкарваме да ги вземе парламентът“, подчерта той.

От цялото това излияние не разбрахме едно: Кой не е могъл да увеличи заплатите? И защо?

Не е ли правителството?

И какво общо имат пушките със заплатите?

Но когато Борисов говори, има нужда от преводач.

Съмняваме се, че довечера, обсъждайки поредното излияние на Вожда, някой ще съумее да обясни какво общо имат пушките, патроните, доходите и Тръмп.

И дали това не е държавна тайна…

Tagged

2 thoughts on “Борисов с култово изказване! Преброи пушчиците и патрончетата и замеси… Тръмп

  1. „Най-важните решения ги вкарваме да ги вземе парламентът“ – си признава министър-председателят. Забележете – „вкарваме“ и „да ги вземе“, а не ДА ГИ ОБСЪДИ и ГЛАСУВА! Решенията са ВКАРАНИ!
    Колкото до „подобряването доходите на хората“ – ами нали хората трябва да имат най-напред НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ и БЕЗОПАСНОСТ, та тогава да мислят за доходите си, бе г-н премиер?! А без армия и оборудване за каква сигурност можем да говорим?!
    А Генералният щаб и всички управляващи са вашите хора, които „само за бягане стават“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *