Борисов с невероятна закана: Ако паднем на тези избори, ще ви оставя на Цецо!

България отблизо

Аз съм един от тези, които се съмняваха съвсем доскоро в смисъла на европейските избори“, каза политичският анализатор Валентин Вацев.

Едва от няколко дена смених становището. Аз разсъждавах така – изборите са една процедура, при която се разпределя и преразпределя власт. Това е работата на всички избори. Тъй като в случая не става дума за разпределяне и легитимиране на власт, не беше ясно, поне за мен, защо е толкова важно победата или непобедата на партиите в европейските избори, допълни той.

Оказа се, че това буквално и състезание на живот и смърт. БСП и ГЕРБ мерят силите си и искат да докажат един на друг кой е по-обичан от народа и кой ще събере повече електорат. И така да натрие носа на другия.

Забележете, не кой ще отиде в Европарламента и ще гради достойно бъдеще на България, а кой ще ступа другия на родна почва и ще му натрие носа.

 

В ГЕРБ отново стигнаха  малко по-далеч – пастирят заплаши паството си, че ще го напусне и ще го тропоса на своя заместник Цветан Цветанов.

Борисов направо предупреди гербаджийското мнозинство в България, че ако не спечелите, ще ви напусна и ще ви предам тук на Цветан Цветанов /…/, коментира още Вацев и допълни: Тук поне за мен имаше проблем. Откъде идват, тъй като привидно те са скарани за какво ли не двата щаба, а вижте как са съгласни по този неочевиден за мен въпрос – който победи в тези избори, побеждава за всичко друго и в сферата на смисъла, и в сферата на живота.

 

Едва преди няколко дена аз се досетих, на базата на класиката, която съм живял за една постановка на Желю Желев, който каза, че демокрацията се прави от демократи. Аз бих модифицирал, без да променям духа на това твърдение, че европеизмът се прави от европейци. Така че тези европейски избори са всъщност един български еврокастинг, посочи още той.

Кастинг със заплахи!

Борисов ще накаже електората, ако не гласува и ще го даде на Цецо с апартаментите и частния асансьор.

А това вече е подигравка с народа!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *