Борисов с неочаквано предложение! Убеден е, че Господ ще го чуе!

България отблизо

Трудното предстои! Да извикаме „Христос Возкресе“ от терасата, от двора, не в храма!

За това настойчиво призова премиерът Бойко Борисов този сутрин.

Коронавирусът носи непознати неща, действаме на сляпо, стреляме по невидим противник, призна министър-председателят на брифинг на „Дондуков“ 1.

Борисов информира, че е договорил доставка на тестове от Южна Корея. Но призна и, че опитът от далекоизточната държава показва, че опасното заболяване повтаря.

Вчера сме платили 30 000 PCR-а на Южна Корея, посочи премиерът.

Премиерът отбеляза на брифинг в Министерски съвет, че зад всяка предложена мярка стои огромен колектив, който извършва огромен обем от работа. „Всичко, което сме направили, го правят и в другите държави.“

Премиерът повтори, че се работи по възстановяването на възможността България да произвежда тестове. Само след 2-3 месеца България ще започне сама да произвежда, освен маски и облекла, и тестове. Така ще може моите колеги един ден да не се превърнат в брокери, обясни той.

Това, което ме притеснява е, че ниската смъртност адски успокоява хората. И те започват да си мислят, че това е едва ли не шега“, посочи Бойко Борисов.

Затова призовавам най – отговорно, и аз самият в 00.00 часа на Великден, ще изляза в двора и ще викам Христос Возкресе, всеки да излезе по тераси, по дворове. Не може владиката да затвори църквата. Това е все едно да си хвърли килимявката, а ген. Венцислав Мутафчийски да каже – лекувайте се при шамани. Убеден съм, че Господ ще ни чуе, че сме действали умно“, каза Борисов.

Премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите и социалната политика Владислав Горанов и Деница Сачева обясниха на брифинг в Министерския съвет последните мерки от извънредното положение, цитиран от Новини.бг.

Tagged

1 thought on “Борисов с неочаквано предложение! Убеден е, че Господ ще го чуе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *