Борисов: Толкова съжалявам за Цветанов! Аз го отстраних, а той излезе невинен! Сега ще направи партия и ще откъсне хора от ГЕРБ! Мъчно ми е! Сбърках!

България отблизо

За първи път премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изрази съжаление, че е отстранил Цветан Цветанов от всички партийни постове само по подозрения.

 

„Цветан Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект“, заяви в Поморие премиерът Бойко Борисов.

„Цветанов е обиден от начина, по който за подозрения го отстраних. Така че му пожелавам успех. Той това го може и му харесва да го прави“, каза Борисов.

„Всеки си има пътя. ГЕРБ си има своя път и показва на хората всеки ден какво е направил“, твърди премиерът.

„Специално ГЕРБ не можете да ни упрекнете в милост. Сега – като оправдаха Цветанов – и ние съжаляваме, че сме го отстранили, но тогава така беше“, коментира още Бойко Борисов.

 

Предполага се, че новата политическа формация на Цветанов ще откъсне не малка част от членската маса на ГЕРБ, като по този начин тя ще бъде чувствително отслабена.

 

Припомняме, че скандалът „Апартаментгейт“ стана причина за необратимия разрив на отношенията между Бойко Борисов и Цветан Цветанов – тандем, който изглеждаше непоклатим повече от десетилетие.

 

Наскоро Цветанов заяви, че хора от обкръжението на премиера са му спретнали аферата, която го извади не само от парламента, но и от ръководната му позиция в ГЕРБ.

 

В края на миналата година Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“. В публичните си изяви, той не пропускаше да подчертае, че Борисов обича да слуша хора, които го хвалят и не му посочват грешките.

Новата партия на Цветанов най-вероятно ще премери сили на политическия терен по време на следващите парламентарни избори през 2021 г.

 

Според слуховете обаче, не Цветанов ще е лицето на новата формация, а нов човек, който ще дойде отвън – извън България. Ефектът, който се целял, е той да бъде припознат като „новия месия”.

 

Цветанов развива тезата напоследък, че е на България й е нужно ново лидерство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *