Борисов: Цветанов няма да ми е наследник! Това е измислица на комунистите!

България отблизо

Подготвям се за ГЕРБ без Борисов. Вече съм на 60. Кой казва, че Цветанов иска да ми вземе партията?! Посочете  ги. Това са анализатори от опозицията.

Виждам вече мои наследници. Цветанов е свършил много за партията, има знания и качества, но няма той да е мой наследник, заяви  премиерът в телевизионно интервю, застанал до Мария Габриел.

 

Няма спомен от първата си среща с Мария Неделчева. Дойде една плеяда млади хора от Франция и после започнах да работя с тях. Сред тях бе и Мария Неделчева. За мен тя си остава Неделчева, а не Габриел. И пак ще я пратя в Брюксел.

Така той потвърди твърдението на президента Радев, че води предизборна кампания.

 

По отношение на скандалите около ГЕРБ премиерът заяви: „В учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш човек е да избереш няколко истини, които да ги комбинираш. После се оказа, че няма Костинборд. Разчитат, че със злоба и жлъч ще разклатят партията“.

Така Борисов призна и че задълбочено познава учебника на КГБ, макар че едва ли съществува един единствен и поп ставаш разузнавач.

 

„Злоупотреби има навсякъде, важно е в България да не е така“, посочи събеседничката на Борисов Мария Габриел.

 

Видяхте какво се случва в Австрия, където е устойчива демокрация. Никоя държава не е успяла да преодолее стремежа да иска повече. Ние също подадохме оставки като австрийското правителство, допълни я Борисов.

 

Той заяви, че трябва да има европейски прокурор, за да се спре корупцията. По думите му той и неговата партия са инициатор за избора на всеобщ прокурор.

 

Премиерът разкритикува консултациите при президента. „Той се бърка в работата на съдебната власт. Аз всяка сряда събирам главния прокурор и службите. Влизат заедно и излизат заедно. Отчитат какво са направили и какво предстои. Това е моя работа, а не на президента”.

 

„БСП и Радев са едно и също. Държавният глава само критикува. Звучи смешно като казва, че е равно отдалечен”, посочва Борисов.

 

Попитан още колко рокади ще има кабинетът, Борисов отговори лаконично: „Колкото трябва ще има рокади в кабинета. На никой сега повече няма да му хрумне да има къщи за гости”.

 

Той упрекна водещия на предаването, че чете в. „Дума”. Това, според него, показвало отношение и преднамереност.

 

На твърдението на опозицията, че 6 милиарда еднолично е изхарчил, премиерът отговори, че тези пари са отишли за пенсии, за военни училища, за университети, за църкви, за общини, канализации…, изброи той.

А ние наивно си мислехме, че пенсиите са от пенсионния фонд и НОИ.

Накрая излезе, че бюджетът е изяден от…пенсионерите.

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *