Борисов: Ще браним Македония с новите самолети, а някои медии там смятат, че ще ги нападаме! И сипят злоба!

България отблизо

,,Когато получим новите самолети F-16, които ще бъдат най-модерните в целия регион, ще можем да охраняваме и въздушното пространство на Македония. Казвам охраняваме, за да не излезе някой да каже, че ще ги нападаме“, заяви Борисов днес на посещението си в западната ни съседка.

 

,,Комисиите имат историческа задача и до октомври се надявам да приключат с тези теми. Би било обидно към гибелта на хората, загинали по тези земи, ако не бъде постигнато съгласие. Аз ще се съобразя с това, което кажат историците, иначе ще бъда обвинен, че съм продал историята на България. Историците трябва да намерят на всяка цена приемливото решение, което е важно за младите хора и за перспективата. Така че се надявам историците да положат огромни усилия за правилното изразяване на историята, която ни обединява“, подчерта Бойко Борисов.

 

,,Следя от близо медийното пространство в Македония и виждам външни сили, които работят срещу България. Кажете ми, с какво ние застрашаваме Северна Македония? Кое налага да се тиражира такава злоба? Нашият интерес е да сте в НАТО и ЕС. Нашите военнослужещи се обучават заедно на полигоните в България. Помагаме с всичко и на Сърбия, защото те също са братски народ“, добави още българският министър-председател.

Кога бе, Борисов, ще дойдат пустите му самолети?

Ще можем ли изобщо да опазим България с няколко хипотетични хвърчила, та чак  комшиите ще закриляме?

Кога намираш време да следиш изкъсо македонски медии?

И с какво помагаме на Сърбия? С натовските ракети преди време?

Или с икономиката, в която отдавна ни е изпреварила?

Изобщо не трябва ли някой на нас да помогне, вместо да дуем мускули пред другите?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *