Борисов що не се РАЗГНЕВИ един път и на себе си?! И да си подаде оставката ЗАВИНАГИ!

България отблизо

Борисов много се разгневил на тези, които очернили България, заради жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова от Русе.

Той дори яростно заявил, че най-накрая ще изпълни обещанието си да модернизира Института по криминалистика, защото по неговите думи, за да стигнат до резултат, относно убийството на Виктория, криминалистите трябвало да работят повече от 24 часа, заради остарелите методи и апарати, с които си служат в момента.

Това съобщава информационна агенция blitz.bg, в своя статия, разкриваща наранените чувствата на премиера.

Премиерът призова медиите да не оказват натиск върху прокуратурата и МВР, защото ако кажели нещо, престъпниците щели да се укрият.

Нещо повече. Разни сини и червени политици се скъсали да хулят България.

„С нищо не сме заслужили, като държава говоря, да бъдем така охулени, докато всички работят не на 100%, а на 1000%“, цитира думите на Борисов blitz.bg.

Всъщност, винаги, когато се случи подобно кошмарно събитие, а това става все по-често, Борисов се „гневи“ на тези, които чернели България и т.н. Нека му кажем, че никой не черни България. Хората изразяват възмущението си от правителството. И от неговото нежелание да сведе до минимум убийствата, кражбите, изнасилванията и другите тежки престъпления.

Трябва да кажем ясно, че Борисов и неговото правителство не желаят да се преборят с престъпността, И доказателство е простият факт, че не правят нищо за съживяване на икономиката. В момента ние нямаме икономика, която може да генерира стабилност в страната. Сегашната „стабилност“ се поддържа от фондовете на ЕС, и от заемите, които Горанов и Борисов непрекъснато вземат.

А именно развитата икономика, сигурните и добре платени работни места и добрата перспектива за бъдещето на хората, създава граждани, които са отговорни към себе си, към своите постъпки, към другите хора и към обществото.

При социализма, когато ромите имаха работа, когато бяха заети в трудови войски и държавата беше наясно с всяка тяхна стъпка, а наказанията бяха наистина строги, престъпност почти нямаше, нали?

А сега, при управлението на Борисов се оказва, по неговите думи, цитирани от blitz.bg, че правителството няма пари, дори да осъвремени Института по криминалистика. Но ако допуснем хипотетично, че по някакво чудо, кабинетът намери пари да го модернизира, това означава, че „държавата“ при Борисов, отново ще върви след събитията. Ще чака да се извърши престъпление, а после криминалистите да го разкриват.

Тук няма да помогне и превенцията на престъпността. Защото истинската превенция е добре развитата икономика. Която създава нормални и достойни условия за живот на хората в дадена страна. Такова нещо Борисов не се опита да направи за всичките години на управлението си. Понеже, за да го направи, трябва най-напред, както казва президентът Радев, да се ликвидира корупцията. Да спрат кражбите. Да изчезнат олигарсите.

Но, ще кажете, абе този Северин е звяр и затова извършил грозното убийство. Ами какви са хората, които извършиха още стотици убийства преди това? И те ли са зверове? И не станаха ли много зверовете, излъганите любовници, мафиотите и прочие убийци?

Истината е, че премиерът не трябва да „работи“, за да разкрива престъпленията, както се получи в случая с Виктория. За това си има МВР. Премиерът трябва да работи, за да създаде условия, при които гражданите няма да извършват престъпления.

А Вождът на ГЕРБ не си мръдна пръста да направи това. Ето защо е виновен и за Виктория, и за другите убийства.

Затова накрая Борисов трябва да се разгневи на себе си. И да си подаде оставката. Завинаги!

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Борисов що не се РАЗГНЕВИ един път и на себе си?! И да си подаде оставката ЗАВИНАГИ!

  1. Борисов и неговите продажници почерниха България и пак е нахален да обвинява, вместо да се обеси за идийотщините си.

  2. Мръсният,долен, гаден, отвратително некадърен и нагъл безхаберник отново ни занимава със себе си, той, невинен винаги, ние сме виновни, че в държавата ни, превърната в територия от него, не може даже и физически да оцеляваме!?Оставка и съд за предателя от Банкя!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *