Британците искат да се махат от ЕС на всяка цена! Брюксел пращи от яд!

Свят

Повечето британци са на мнение, че премиерът Борис Джонсън трябва да изкара Обединеното кралство от ЕС „с всички средства“.

Това показва социологическо проучване, направено за в. „Дейли телеграф“, предадоха Ройтерс и БТА, цитирани от dnes.dir.bg.

Джонсън обеща да изведе страната от ЕС на 31 октомври, независимо дали ще успее да осигури сделка за Брекзит с Брюксел. Мнозина в парламента обаче са против излизане без сделка.

54% от запитаните в проучването на компанията „КомРес“ казват, че са съгласни с твърдението: „Борис трябва да осигури Брекзит с всички средства, включително да преустанови сесията на парламента и да го разпусне, ако е необходимо, за да не позволи на депутатите да го спрат“.

Четиридесет и шест процента не са съгласни. В допитването са участвали 1645 души, а от резултатите са изключени отговорите на хората, които нямат мнение по въпроса.

Същото проучване показва, че подкрепата за Консервативната партия се е увеличила с 6 процентни пункта до 31 процента, а 27 на сто подкрепят опозиционната Лейбъристка партия.

В други социологически проучвания също се наблюдава увеличаване на подкрепата за консерваторите, откакто Джонсън пое ръководния пост в партията от Тереза Мей.

В същото време британският премиер Борис Джонсън и американският президент Доналд Тръмп обсъдиха по телефона Брекзит, търговски и икономически въпроси, предаде Ройтерс, като се позова на „Даунинг стрийт“ №10. „Те обсъдиха глобални икономически въпроси и търговията и премиерът съобщи на президента последните новини около Брекзит“, заяви говорителят на Борис Джонсън.

Британците напускат ЕС понеже искат да са политически и икономически свободни. Понеже не могат да търпят повече диктата на Брюксел. Понеже не искат Германия и Франция да управляват „добрата стара Англия“. Британците искат сами да избират как ще се развива тяхната държава.

Нещо повече. Германия и Франция стопират развитието на страните-членки на ЕС, включително и на България. Последният и крещящ пример е така нареченият „Пакет Макрон“, който ни лиши от цял сектор на икономиката – международните превози. Да не говорим, че откак сме членове на ЕС и НАТО, България рухна от 27 място между 150 държави по стандарт на живот до предпоследно място. И стана най-бедната и най-бързо изчезващата народност в света. Какво повече трябва да стане, за да осъзнаем, че трябва да се махаме от ЕС.

А на тези, дето мислят, че с напускането на ЕС, светът ще свърши, ще им кажем, че се лъжат. Западна Европа пак ще се нуждае от нашите работници. Пак ще търси нашите стоки. Но за разлика от сега, държавата ще печели и стандартът на живот на хората ще става все по-висок. Това е предимството на Булекзит. Иначе ще загинем, защото сега зависим не само от чужда, но и от враждебна на нас воля.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *