Британците са пълен ПРОВАЛ: Вижте КАКВО направи Русия в България!

Свят

Премиерът Борисов проведе среща в Министерски съвет с посланика на Великобритания Ема Хопкинс, като темата е била евентуалното отравяне на бизнесмена и собственик на оръжейния завод „Дунарит“, Емилиян Гебрев. 

На срещата са присъствали главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Сотир Цацаров представи няколко факта, свързани с това разследване.  На 28 април 2015 г. след вечеря със свои полски партньори в хотел „Кемпински Зографски“, Гебрев се е почувствал зле и бил откаран във ВМА. През следващите два дни в такова състояние изпада директорът на „Емко“ и негов партньор. На 4 май във ВМА с подобни симптоми е приет и синът на Гебрев.  След образуване на разследването, са взети различни проби, химически експертизи, автомобили, иззети са и документации от лечебните заведения.

Заключенията от токсико-химичните експертизи са показали, че в дома на Гебрев е имало нищожно количество хлорпирифос. Проверена е салатата, и производителят на салатата, но е установено, че инсектицидът е бил в много малко количество. И затова от него не може да настъпи отравяне, а само неразположение и болки в стомаха. С хлорпирифос се обработват зеленчуците за борба срещу насекоми.

„На 12 октомври 2018 г. постъпва писмо до мен, от Гебрев, на бланка на „Емко“, обяви Цацаров, цитиран от blitz.bg. И поясни, че в писмото Гебрев заявява, че през март във Великобритания е извършено покушение срещу Скрипал. „Имам основание да считам, че отровата, използвана срещу нас, е от семейството на Новичок“, е написал Гебрев в писмото и предлага да се възобнови разследването и да се информират британските и други служби.

На 12 октомври СДВР е изискало спряното производство, а на 15 октомври е възобновено. Няма данни бизнесменът Емилиян Гебрев да е бил отровен като Скрипал. В кръвта и урината му не са открити следи от т.нар. „Новичок“. Изследванията са на независима частна финландска лаборатория и на българската съдебно-медицинска експертиза.

Това стана ясно от изнесената фактология по случая от главния прокурор Сотир Цацаров.

С други думи, приказките на британците за това, че и българи са били отровени с измисления от британците Новичок, се оказаха пълен провал. Дори Борисов и неговите пудели бяха принудени да признаят истината. Защото иначе трябваше да фабрикуват доказателства, които Русия щеше да опровергае. И тогава правителството, на което отдавна му се клатят краката, можеше да отхвърчи. Провали се и така нареченият бизнесмен Емилиян Гебрев, който се включва, ни в клин, ни в ръкав, да „услужи“ на англичаните с нескопосаното и смешно предположение, че и той може да е бил отровен с Новичок.

Оказва се, че няма нищо подобно. Всъщност се е натровил с ГМО храните, които се обработват с много препарати срещу насекоми. И които ресторантите пробутват като „екологично чисти“. Но никой не го е карал да се храни в ресторант. Дори да е много реномиран. А заключенията на независимата финландска лаборатория са ясни: Няма никакво отравяне с Новичок в България.

Нещо повече. Със сигурност може да се твърди, че и двамата Скрипал не са били отравяни в Англия, защото ако руските специални служби се бяха заели да ги отровят, те досега нямаше да са живи. Същото важи и за оня Гебрев. Да не говорим, че въпреки множеството настоятелни искания на Русия да бъде включена в разследването на случая и да бъде осигурен консулски достъп до баща и дъщеря Скрипал, или поне техните роднини да ги видят, това и досега не се е случило. А по всичко изглежда, че няма и да се случи.

Тогава, въпросът е какво крият британците? И отговорът може да един единствен. Британците крият фактите по случая. Защото… няма никакви факти. Шефът на руските специални служби Сергей Наришкин го каза ясно. Всички документи по делото „Скрипал“ са били унищожени, понеже делото се води проформа. Не за да се разкрие някаква истина, а за да бъде обвинена Русия в престъпление.

И понеже британците не успяват да открият никакво престъпление, документите по делото са унищожени. И затова не допускат Русия до разследването. А къде са самите Скрипал, и досега не е ясно.

Такива работи. А ние, чрез този Емилиян Гебрев, пак се намесваме там, където не ни е работа. Защото някои „бизнесмени“, новобогаташи, които забогатяха за една нощ, не можаха да разберат простичката истина: Русия и Владимир Путин не си служат с убийства. Защото предпочитат да постигат своите цели с политически и дипломатически средства, със сътрудничество и взаимно изгодно партньорство. И други човешки начини за комуникация,

Защото Владимир Путин и Русия знаят: Ако няма взаимна изгода, не могат да бъдат постигнати никакви цели. Затова сега САЩ се провалят.

istinata.net 

Tagged

1 thought on “Британците са пълен ПРОВАЛ: Вижте КАКВО направи Русия в България!

  1. Самата истина. Опит на Великобритания да докаже руска връзка с отравянето в Солзбъри на Скрипал, да докаже модел и участник от руското разузнаване. Безуспешен, първо представеният от отровения Гебрев независим анализ на финландска лаборатория е категоричен, че няма химически елементи, използвани в Новичок и смъртоносни за човешкото здраве. Второ как така след повече от 3 години Гебрев изведнъж предполага, че е бил отровен с вещество от семейството на Новичок, и то точно след провала на британците да припишат отравянето на Скрипал на Русия. Колко ли пари са платени на Гебрев за да изкаже той такова съмнение и то спонтанно написани на бланка в бензиностанция? Великобритания всячески се стреми да изфабрикува косвени улики срещу Русия, така както преди близо 40 години същата тази Великобритания, заедно със САЩ изфабрикуваха косвени улики срещу България във връзка с атентата срещу папата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *