Брутална лъжа! Полицията не е арестувала истинските похитители на Адриан Златков!

България отблизо
Заловените с фанфари и прекалено много гласност не са хората, участвали пряко в отвличането на Адриан Златков!
Около тази теза се обединиха ексглавният секретар на МВР Николай Радулов и бившият вътрешен министър Румен Петков в ефира на бТВ.
У нас  законите позволяват да се арестуват хора, които нямат доказана връзка с престъплението и не са го извършили. Заловените са доста далеч от извършителите.  Ако тези хора изобщо са участвали в схемата на похищението, то са били в дълбоката периферия на това престъпление.
В момента трябваше да се успокои обществото и да му се подхвърлят виновни. Обаче полицията извършва арест и по-нататък ще настъпи едно удовлетворение у хората, едно измамно усещане, че работата е свършена. Но рано или късно арестуваните ще трябва да бъдат пуснати, защото полицията и прокуратурата трябва да дадат логичен отговор  кой е извършителят на отвличането, как са свързани  тези хора с него, имат ли някаква връзката  с намерените  сим-карти, каза Николай Радулов.

У нас се оказва много удачно и успокоително за хората едно престъпление да се препише на  знакови фигури от престъпния свят и на тяхното обкръжение.  Веднага въпросите отпадат, критиките към МВР също.

Лично аз се опасявам, че е възможно, след като се окаже, че заловените нямат общо със случилото се, да излезе, че истинските похитители, или са се самоубили, или са били убити случайно и то още преди месеци,  допусна Николай Радулов.

Никой не е хванат и нищо не е разплетено, каза пък Румен Петков.  След отвличането на Адриан Златков станаха още много престъпления, от нагли по-нагли.  В страната обстановката е несигурна. Кримиелементите действат  необезпокоявано,  служителите на МВР протестираха дълго за заплати, а закоравели престъпници се самоубиваха без причина.

Това показва липса на държава, липса на сигурност.

Ако се върши някаква дейност, за да се покажем по време на европредседателството и да докажем как чупим гръбнака на престъпността, това е повече от нагло.

Щом МВР не може да ни защити, щом не може да разкрие нито едно престъпление, по-добре да го закрием и да си назначим шерифи,  който продължава да се съмнява, че истинските извършители на отвличането на Адриан са в ареста.

Не става даже с частни охранителни фирми, защото и те  са политически обвързани, каза категорично  Радулов.

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Брутална лъжа! Полицията не е арестувала истинските похитители на Адриан Златков!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *