Брюкселско нахалство: Евросъюзът отново ни натиска да интегрираме ромите!

България отблизо

 Еврокомисията се е вживяла в ролята си на Биг Брадър и всяка пролет отправя препоръки към властите в 28-те страни-членки на ЕС.

В публикувания сега доклад се посочва, че правителството на Борисов трябва да заложи още на модернизиране на икономиката и на преодоляване на различията между регионите, както и да направи повече за интеграцията на ромите.

Според Европейската комисия, правителството трябва да положи допълнителни усилия да образова младите хора и ромите на професионални умения, така че те да могат по-лесно да намират работа, което щяло да бъде средство за намаляване недостига на квалифицирани работници. Значи ромите ще станат квалифицирани работници?

Ами тогава и ние да отправим една препоръка към Брюксел. Защо не интегрираха те нашите роми, които напъплиха Германия и Франция, заедно с техните роми?! Когато интегрират тях, тогава да ни дават препоръки.

Докладът на Еврокомисията посочва, че макроикономическите дисбаланси в България остават, както и че финансовият сектор продължава да е уязвим заради високата задлъжнялост и необслужваните кредити за бизнеса.

Като проблемни се изтъкват бавните и скъпи процедури за обявяване на несъстоятелност, високата задлъжнялост и лошите кредити на банките, недовършеното приложение на мерките срещу прането на пари, борбата с корупцията, където се казва, че няма достатъчно стабилни резултати, както и автомобилното застраховане, където препоръчаната система “бонус-малус” не беше въведена.

Така наречената Европейска комисия прави нещо, което изобщо не й влиза в работата. Дава акъли на страните-членки на ЕС, с изключение, разбира се, на Германия и Франция, понеже те управляват ЕК. „Препоръките“, които ЕК дава са въз основа на заповеди от Брюксел, както и на „доклади“, които получава от „неправителствените“ организации. Там обаче нито има специалисти, нито хора, които имат възможност да наблюдават професионално икономиките на 28-те страни-членки. В „неправителствените“ организации са се набутали просто лапачи, жадни за лесни пари. А заповедите на Брюксел ни станаха ясни от пакета „Макрон“, който уби цял един сектор от икономиката ни.

Това за банките, лошите кредити и „макроикономическите дисбаланси“ е само, за да се каже, че ЕК дава някакви смислени препоръки. А основното е да даваме повече пари на ромите, да интегрираме мигрантите, разни Истанбулски конвенции и прочие антибългарски и антиевропейски „изисквания“.
Ние знаем, че правителството работи лошо. И не е необходима „Европейска“ комисия, за да ни каже това. Въпросът е, че „препоръките“ за развитие на икономиката си остават само препоръки, а за ромите и другите неща Брюксел оказва масиран натиск. Всеки разбира, че това е с цел да се разруши България. За какво ни е тогава членство в ЕС, което май ще се окаже последното нещо в съществуването ни като държава?! За това трябва бързо да се махаме от ЕС и да се присъединим към Евразийския съюз, докато Западът все още не ни е довършил.
istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Брюкселско нахалство: Евросъюзът отново ни натиска да интегрираме ромите!

  1. А кога ще се интегрират бедните българи ,пенсионерите ,болните ?

  2. Статията е написана от човек без мозък. Защото в нея се говори как може да се реши проблемът с ромите, с които сме осъдени да живеем заедно.Със заяждане и глупашко противопоставяне си оставаме на това да продължаваме заканите и престъпленията докато се избием взаимно.Приемете ,че и циганите са хора, които искат да живеят нормално.Свидетел съм на такива, които живеят, работят и се обличат като всички нас.Защо не могат и други да са като тях.Проблемите трябва да се решават,а не да се пишат глупости, закани и неразумни неща.

    1. Цигани и евреи, като правило, не се интегрират. Те искат да живеят като паразити сред други народи. Ако оприличм приемащата нация като дърво, циганите смучат соковете в коренището на дървото, а евреите са горе по клоните и берат плодовете му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *