БСП категорично: ГЕРБ легализират корупцията със закон!

България отблизо

Темата със субсидиите е пореден пример, че ГЕРБ легализират корупцията със закони.

Те искат да я легализират в закон, където ще кажат, че партиите ще могат да бъдат финансирани от фирмите. Политиците пред кой ще бъдат отговорни – дали пред избирателите, или пред тези, които носят пари в централите? Това попита заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БНТ.

Той се надява да не се навреди на политическата система и да не се допусне частно финансиране на партиите.

Борисов един ден се събуди ядосан от нещо и предложи един лев субсидия, която много бързо се придвижи към гласуване. В този ден, в който предложи субсидията да стане 1 лв., правителството тегли 400 млн. лв. заем. Премиерът разиграва и партиите, и обществото, за да замъгли това, което върши самият той„, подчерта червеният депутат.

По думите му парите, които се отпускат на партиите, били предназначени за дейност, а не да се държат на влог и да се печели от лихви, като изтъкна, че ГЕРБ била единствената партия, която няма нужда от държавно финансиране.

„Целта на фрапиращото намаляване на субсидиите е да се удари опозицията„, убеден е Свиленски.

„Днес доскорошният вицепремиер и участващ в управлението Валери Симеонов разказа, че бизнесът е притиснат от сегашното правителство. Той си го каза – те натискат и рекетират фирмите“, заяви социалистът.

Той подчерта, че този въпрос е много сериозен. „Българският народ трябва да избере какви политици иска да го управляват – дали зависими от бизнеса, или от избирателите„, завърши Георги Свиленски, като допълни, че партийните субсидии били най-контролираният разход в държавата./news.bg/

Свиленски е прав. И трябва да го подкрепим в това. Както и БСП. Сега те се борят за правилна кауза. Когато грешат трябва да им го кажем. Когато са прави трябва да ги подкрепим. Иначе губим и ние. Заедно със социалистите.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *