БСП към Радев: Няма да се върнем в парламента. Няма да участваме в цирка на ГЕРБ!

България отблизо

БСП свика спешна пресконференция след ветото на президента Румен Радев на Изборния кодекс.

Президентът призова социалистите да се върнат в пленарната зала.

От БСП заявиха, че приветстват президента за ветото, което наложи на промените в Изборния кодекс.

 

Депутатите Крум Зарков и Георги Свиленски заявиха, че решението червените депутати да напуснат парламента е взето от Националния съвет на партията. То има няколко условия, половината от които не са изпълнени. И затова няма да се върнат в Народното събрание.

 

Разбираме призива на президента Румен Радев да се върнем в парламента, заяви Крум Зарков.
И поясни: „ГЕРБ не са си взели поука за това какво се случи в парламента, но и готвят поредния парламентарен цирк. 
Ние в този цирк няма да участваме“.

Условията ни са непроменени, заяви Зарков. Условията към момента не са изпълнени.Ще се върнем в парламента при отмяна на скандалните изменения в Изборния кодекс, заяви Крум Зарков.

„Само преди около час на пресконференция чухме, че ГЕРБ не само, че не са си взели поука за това какво се случи през последната седмица в парламента. А и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото, да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние няма да участваме в този цирк“, бе категоричен Зарков.

„Имаме ясно решение на НС, което гласи, че ще се върнем в парламента при отмяна на скандалните изменения в изборния закон“, продължи той. „Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да я направят. Това са нашите непроменени условия към този момент“, добави зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Припомняме, че ГЕРБ призоваха за вето, а след него започнаха да увъртат, че президентът бил подведен от младите юристи от БСП и призоваха за дебат по текстовете на Изборния кодекс.

Източник: Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *