България се озъбва на 1 септември!

България отблизо

Поредната безумна „придобивка“ ще радва пенсионерите от 1 септември.

Не, спокойно! Никой няма да им увеличи пенсиите, или да намали цената на храната. Никой няма да им осигури социални асистенти, или да започне да ги лекува безплатно.

Управляващите решиха да дарят на бедните по едно чене, за да могат да дъвчат. Безплатните зъбните протези ще се отпускат на нуждаещите се 1 септември тази година. Обаче не на всички, а  само за хората между 65 и 69– годишна възраст.

По какъв критерий са избрани, не е ясно.  Ами ако са на 70 – да си плащат ли? А ако са на 65?…

За взимането на мярката, изработването им и евентуалните корекции на протезите  възрастните хора няма да заплащат нито лев. Това съобщи гордо председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков, като каза, че до съответната революционна за страната ни придобивка се е стигнало  след продължителни преговори между стоматолозите  и Националната здравноосигурителна каса.

Дали ще има отново доене на касата, не е ясно. Дали няма да се слагат хипотетични протези на хора, които и хабер си нямат, че са ходили изобщо на зъболекар, съвсем пък не е ясно, пък и не това е темата.

Ужасното обаче е, че българските пенсионери ходят без зъби и не могат да си позволят дори най-евтините протези. Според статистиката над 20 процента от тях нямат нито един зъб.

Ама то при тези пенсии за какво ли им е? Месо не могат да си купят, а хлябът ще го топят във вода. Или мляко от 47 стотинки. В което има всичко друго, само не и мляко.

Тези над 69 години пък направо са отписани от благотворителната програма.

Да бъдат благодарни, че са живи!

А зъби в някой друг живот!

Гавра!

Подигравка!

Наглост!

По селата и малките градчета няма нито един стоматолог. Къде ще си слагат зъби правоимащите?

Наистина е време да се озъбим!

Ние, по-младите!

Докато се дъвчим беззъбо по форумите, България умира. Унижена, смачкана, безпарична и гладна. Натикана в блатото, не можеща дори да диша вече.

Не искаме безплатни зъби за майките и бащите си!

Искаме те да имат достоен живот!

Иначе там вие горе с имплантите от по 20 хиляди лева в устата просто се махайте!

Минахте границата!

Tagged

2 thoughts on “България се озъбва на 1 септември!

  1. То не е сигурно, че след 1 септември ще има и какво да дъвчат.В България са сложили 22% добавна стойност на хранителните стоки,докъто в Зап.Европа тази добавна стойност не съществува,само на неколко продукта е 5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *