Български бизнесмен и патриот пита: Защо ни е Шенген, защо ни е Западът? И отговаря шокиращо какво ще се случи!

България отблизо

Мен ако ме питате не знам защо ни е Шенген. Да преминаваме през шенгенската врата на летищата? Голяма работа. Да се пъчим и ние като европейци от по-първа ръка? Колкото и да се пъчим, никога няма да ни признаят, защото сме славяни и сме народът, който е най-близо до Русия.

Това заяви българският бизнесмен Васил Василев.

Ние трябва да знаем, че не сме по-долни от тях, че няма нужда да им се доказваме. Докато не се измени Дъблинското споразумение не само не виждам интерес, но влизането в Шенген изглежда противопоказно на интересите ни. Така или иначе управляващите въобще не смятат за необходимо да обяснят какъв ни е интереса да сме вътре. Което предполага, че интерес имат те, самите те и затова се натискат.

Това е малко като с еврозоната. Нашите се натискат да ни щракне капана около врата. Освен с вързани крака, за да няма къде да ходим, да се окажем и с вързани ръце, та да не можем да се храним. Те да ни хранят с лъжичка в устата и те да решават докога и колко ще стоим гладни. Загубим ли си националната валута, губим една от най-силните защити на държавата. Губим още самостоятелност, суверенитет. Може ли някой да ни убеди, че ще спечелим. Естествено, не. Ще спечелим точки като послушна, покорна държава, избрала сама участта да работи за процъфтяването на богатите си съюзници.

Не зная защо толкова принадлежността към Шенген се разглежда запазена за хора, които са от по-първа ръка, по-така, по-западните. Норвегия в Европейския съюз ли е? Не е. А в Шенген ли е? Да-а. Гърция в Шенген ли е? В Шенген е. Повече мигранти ли привличат от нас? Повече. По-малко корумпирани ли са им управниците от нашите? Не са, може да са и по-корумпирани, поне по-отдавна са корумпирани. Тогава?

Абе, това е положението, скръцнат със зъби онези и нашите млъкват.

Тогава  защо ни е да им се вречем в робство съвсем?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *