Български евродепутат призова ЕС да накаже България! Вижте защо!

България отблизо

Искам да се види дали има нарушения в решенията, взети от българския съд и правителство за строежа на магистрала „Струма“, както и промените в национален парк „Пирин“.

И ако бъдат открити такива – тя да бъде наказана“, каза в интервю за БНТ евродепутатът от ДСБ в групата на ЕНП Светослав Малинов.

 

По думите му България не съвпада с правителството и правителството не съвпада с гражданите. „Имам много въпроси, свързани с опитите да се заобикалят европейските правила. Досега 4 пъти съм питал и отговорът е да изчакам проверките, които се извършват от органите в България“, каза Малинов. Според него „корупцията у нас е взела такива размери, че ние трябва да се възползваме в максимална степен от европейската защита“.

 

Малинов заяви, че тепърва предстои истинска атака срещу българското правителство заради опита да възобнови строителството на АЕЦ „Белене“. „Преди пет години премиерът и ГЕРБ заявиха, че това е опасен проект, сега се прави опит той да бъде съживен“, коментира евродепутатът.

Той даде пример и с новия закон за горивата, срещу който имаше протести от малки и средни търговци на горива.
По думите на Малинов самият Валери Симеонов ще се обърне към ЕС заради заплаха от санкции след приемане на закона за горивата. „Няма институции у нас, които да защитават българския национален интерес. Абсурдно е държавата да се възприема като Бойко Борисов и ГЕРБ“, заяви Малинов.

 

„Вие не разбирате ли, че българско правителство като това на Бойко Борисов и ГЕРБ работи само под натиск от опасност от санкции. То е винаги на ръба по някакви причини да наруши закона, да заобиколи европейските правила“, подчерта той. „За десет години от нас се искаше едно нещо – реформа в съдебната система и ние не успяхме да я направим“, допълни евродепутатът.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *