Валентин Радев с култово изказване: От „Грипен“ щяхме да купим само това, което лети, а сега купуваме по-хубавото!

България отблизо

„Загубваме голямата картина, не виждаме, че със сделката за Ф-16 се доближаваме до нашия стратегически партньор и обвиненията са толкова несъстоятелни, че ние сме в Европейския съюз, а Евросъюзът произвежда също самолети, и защо трябва да отиваме в Щатите и да инвестираме в тяхната икономика. Ами, много просто.

Това каза пред БНР Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и бивш вътрешен министър, по темата за отхвърленото вето на президента върху договорите за придобиване на изтребителите Ф-16. „Десетилетия сме инвестирали във военната икономика на Европа.

Сега ние купуваме най-добрите самолети. От САЩ чакаме защитата, защото САЩ са фронтменът на НАТО“, допълни бившият вътрешен министър.  В предаването „Преди всички“ Радев подчерта, че инвестицията за Ф-16 е една от най-мащабните, които държавата е правила досега. „Искам да попитам защо всички, които ни критикуват, не говорят за това какво би се случило, ако сделката беше за „Грипен“. При сделка с „Грипен“ ние купуваме само платформата, тоест онова, което лети.

Те ни го предлагат без въоръжение, без комуникация, без всичко останало, за което после трябва да се договаряме с трети страни и за още пари“, обясни народният представител на ГЕРБ.  „Цената е в пъти по-висока и то за нещо, което не е толкова качествено. Най-доброто, което можем да направим с парите, които имаме, е Ф-16. И това е свързано с доверието към нашите партньори“, заключи той.
Откъде бившият ВМР министър при това с оставка поради некадърност знае всичко това, е загадка.

Кога е станал спец по авиация, също е загадка.

Ако е същият спец, какъвто беше и по криминалните дела, язък за изказването.

А откритието, че ще купуваме нещо, което лети, просто е за Гинес!

Tagged

2 thoughts on “Валентин Радев с култово изказване: От „Грипен“ щяхме да купим само това, което лети, а сега купуваме по-хубавото!

  1. СМЯХ СЕ С УСТА И ГЪЗ НА ТОЗИ КУХ ЦЪРВУЛ,БИВШ „МИНИСТЪР“ НА МВР
    Е КАК МОЖЕ ТАКИВА ТЪПИ ХОРА ДА СА ТАМ ГОРЕ,И НИЕ МИСЛИМ ЧЕ СМЕ ДЪРЖАВА ,ТО ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПЛЯВА !!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *