Валери Симеонов: Божков е като хулиганче със спрей на улицата, а управляващите са невинни!

България отблизо

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сравни поведението на обвиняемия Васил Божков с „невъзпитано хулиганче“ на улицата, което „набарало спрей и пръска минувачите“. 

„Хулиганче със спрей в ръка на улицата – това е той. Блъфира през цялото време“, категоричен беше Симеонов в сутрешния блок на NOVA.

Причината за цялото внимание, което му се обръща, е трибуната, която получава от btv, убеден е Симеонов. „В момента е интересен, защото се преекспонира от една друга телевизия“, заяви лидерът на НФСБ. „Нормално ли е такова поведение на обвиняем – той да не се защитава“ по 18 обвинения, които са му повдигнати“, попита още Валери Симеонов.

Според него, интересът към Божков ще стигне до едно естествено стихване. Валери Симеонов подчерта, че Божков досега не е извадил нито едно доказателство за обвиненията към фигури от властта, които хвърля през профила си във Фейсбук.

„Той по същата логика може да каже, че е плащал на жертвите си, за да ги изнасилва“, направи сравнение лидерът на НФСБ.

Попитан дали ще се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще прави партия. „Първо не се знае ще прави ли партия, не се знае каква ще бъде тя, не е редно на база на лични отношения да се изграждат политически“, отсече той.

„Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм. Същото се случи и когато започнах своята лична битка срещу шума в „Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо.

Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да вземат този бизнес. По същия начин имаше обвинения за всички битки, които някога съм водил. Няма никакъв лобизъм”, категоричен бе председателят на НФСБ Валери Симеонов.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Божков е олигарх, обвиняем е по 18 престъпления и доста от тях може да са истински, но…това не пречи разкритията му срещу властта да са истински.

Ето защо властта, Борисов, Горанов, Севдалина Арнаудова трябва да ни убедят, че са невинни по разкритията на Божков. Защото народът е дал власт на Борисов и ГЕРБ, не за да я използват за своя лична изгода, а за да работят в полза на обикновените хора. Само че в последните две години се убеждаваме, и не само от разкритията на Божков, че това не е съвсем така. Дори точно обратното. Проф. Румен Гечев каза, че симбиозата между власт и олигархия е стигнала апогея си и работи срещу хората.

Затова на Борисов и сие, ще им трябват много стабилни аргументи, за да докажат приказките си, че работят за България. Но дали ще намерят такива аргументи е много спорен въпрос.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *