Валери Симеонов заплаши ГЕРБ с Троянска война! Депутат нарече законите им „скапани“!

България отблизо

Папки с данни за концесиите криело много отдавна Министерство на туризма, и от патриотите, и от българската общественост.

Това стана ясно от коментара на Валери Симеонов по време на дебатите по Закона за устройство на територията. Задкулисно се раздавали концесиите. За 12 плажа се е явил само един кандидат. Според него се правели подаръци на мутрите.

Симеонов определи конфронтацията с ГЕРБ като Троянска война. Лидерът на НФСБ бил Менелай, а вносителят на поправките в Закона за българската територия Данаил Кирилов, който не се харесва на патриота, трябвало да е Парис.

Не трябвало двете партии да влизат в опустошителна война, още повече преди местните избори, предупреди бившият вицепремиер.

Господин Симеонов, какво против подаръците имате, репликира го неговият депутат Валентин Касабов. Хората са гладни, изтъкна Касабов, който е с Валери Симеонов почти от създаването на НФСБ. Това е бащиния на въпросните мутри, подчерта съпартиецът на Симеонов. Жалко за тези момчета, гладни ще умрат, посочи с ирония той.

Припомняме, Валери Симеонов, тогава вицепремиер, е в конфликт с министъра на туризма Николина Ангелкова още от лятото на миналата година, когато започна проверките по заведенията в някои курорти по Черноморието.

Мускулести концесионни технологии били влезли в туристическото ведомство, според НФСБ.

ГЕРБ и БСП също се заядоха. Данаил Кирилов се държи като абсолютен законодателен терорист, скочи Крум Зарков. Взривявате отвътре всички принципи на законодателство, изтъкна социалистът. Герберът пък обясни, че от тук нататък щял да гледа на червения депутат като на комсомолец ентусиаст.

Министерството не е спало, защити се и министърът Николина Ангелкова. Ако не се приемат промените, ведомството й нямало да може да изпълнява контролните си функции по концесиите на плажовете. Откакто Министерство на туризма управлява концесиите, приходите са се увеличили, а наложените санкции тази година са 400 000 лева.

Според Ангелкова ще стане голяма каша в управлението на плажовете, тъй като те са специфичен обект на концесия.

Дали заради заплахата на Валери Симеонов, или заради дебатите, но Данаил Кирилов оттегли спорното си предложение. Вече ще стане ясно кой е за затворените комплекси, за отворените комплекси и за отворената търговия, каза шефът на правната комисия.

Опозицията приветства решението му с аплаузи.

Кашата я има и сега, включи се Георги Свиленски от БСП. Кашата я прави правителството, обвини той. Вие си се карате, а ние и туристите трябва да ви гледаме сеира, смята социалистът. Според него, управляващите са внесли „скапан“ закон. Приключиха нещата, всичко добро, пожела накрая червеният депутат./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *