Валери Симеонов категорично: Връщаме социализма!

България отблизо
В България всичко стана много тревожно.
Има напрежение между политиците, има го и в нашата група, изплака Валери Симеонов.
”Говорим си с Волен Сидеров, не си мълчим, ама малко по-тежко върви диалогът там”, призна вицето  и каза, че некоординираните  действия на лидера на ”Атака” са били насочени против неговите лични, доста успешни според него пробиви, във връзка с борбата с шума, монополите и опитите за лобистки поправки.

„Нищо добро не чака България, ако малката ни коалиция бъде разрушена, а се правят опити тя да се разруши отвътре“, разтревожи се  Симеонов. И за пръв път нямаше наглостта да обвини за това някоя друга партия или да съзре заговор срещу него.

„Ще го бъде ли предложението на ВМРО за въвеждането на социалната кошница? „ – запита риторично той и си отвори втори фронт, този път с Каракачанов. И доста нелогично продължи: Не е важно каква е пенсията и каква е заплатата на българите,  а какво ще могат да си купят с нея“. Но не отговори на въпроса какво стана с обещаните пенсии и заплати от патриотите в предизборната им програма, защо цените летят до небесата и защо народът обеднява все повече и повече.

„Колегите от ВМРО са направили малко прибързано и необмислено предложение. Връщането към социализма изобщо не ме изпълва с оптимизъм или радост. Тъжен съм! Това е бананова икономика, не се прави никъде по света  и няма как да стане тук“, заяви вицето  по повод предложението на ВМРО цените на основни хранителни продукти да бъдат наблюдавани и скокът им ограничаван  от държавата.

Ние трябва да помогнем на бизнеса да се развива, беше категоричен Симеонов.

А на народа кой ще помогне?

Не да се развива, а да оцелее?

Явно този въпрос изобщо не измъчва вицето.

Той реве за коалицийката си, за нелепите си закончета и от страх да не спре притока на пари в собствения му джоб.

Народът е само електорат.

Като му дойде времето, ще мислят с какво да го излъжат!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Валери Симеонов категорично: Връщаме социализма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *