Валери Симеонов нападна Борисов, отсвири Сидеров и каза дали се разпада коалицията!

България отблизо

Председателят на НФСБ и бивш вицепремиер, сега депутат от ОП, Валери Симеонов не харесва това, че премиерът Борисов се бърка постоянно в работата на парламента.

Това стана ясно от коментара на Симеонов в студиото на Нова телевизия по темата за машинното гласуване.

Действията на ГЕРБ са на принципа на Борисов: проба – грешка, но така, според Симеонов, хвърляме държавата в хаоса. „Това на мен не ми харесва“, заяви Валери Симеонов и посочи, че въвеждането на машинното гласуване е станало първо по настояване на бившите партньори на Борисов – Реформаторския блок, в този парламент, „на коляно с истерични 15-часови промени на Изборния кодекс през зимата„. Това е било напълно прибързано, необмислено и безсмислено, а една по-късно от ГЕРБ са се усетили за грешката и дава назад, отчитайки всички негативи. Затова и сега гласуваната промяна е поправяне на грешката.

Валери Симеонов твърдо стои зад тезата, че при машинно гласуване рискът е много голям, тъй като никой не може да гарантира обективността и безпристрастността на фирмата, която обслужва техниката. Там може да се намеси и някой бизнесмен. Затова и това гласуване го няма никъде в Европа, настоя лидерът на НФСБ.

Преди този коментар Валери Симеонов накратко коментира и скандала с хакерската атака срещу НАП, като омаловажи факта на изтичането на лични данни на частни лица и фирми. Какво секретно има в данъчните декларации и в ЕГН-та, попита Валери Симеонов и съобщи своето ЕГН в ефира.

По актуалния въпрос ще продължат ли Обединените патриоти като коалиция след отстраняването на лидера на Атака Волен Сидеров от председателския пост на парламентарната група, Валери Симеонов смята, че самият Сидеров трябва да е благодарен, че е освободен от пост, който не му е по силите.

Две години парламентарната група не е имала живот. Като са върнали лентата назад 10 месеца и са направили равносметка НФСБ и ВМРО са установили, че Волен Сидеров е бил 4% от времето на работа. В началото Волен Сидеров започнал като председател с носене на скъпи напитки в парламентарната група и т.нар. сплотяване на колектива. Това обаче не работи – „не сме в парламента да си осъществяваме детските мечти„, заяви Валери Симеонов, според когото отстраняването на Сидеров е чисто делови и прагматичен въпрос.

„Винаги има момент в който казваш „стига“, защото парламентарната група премина в механичен сбор от три партии“, посочи Валери Симеонов и заяви, че в момента ПГ на ОП си има съпредседатели, които работят. Затова и смята, че ще успеят да убедят партньорите от ВМРО в необходимостта на подкрепят ветото на президента по отношение на текстовете за финансирането на партиите. В момента има разминаване в позициите на двете партии по темата, а НФСБ настоява, че финансирането от 1 лев на глас ще убие опозицията и така в политическия живот ще останат само управляващите партии и партии, като ДПС, които са се сраснали с властта. „Предстои дебат и напасване на позициите. Мисля, че ще постигнем обща позиция и ще отхвърлим ветото“, заяви Симеонов, цитиран от news.bg, и повтори предложението на НФСБ за горна граница на даренията.

Май на  самия Симеонов не му е много ясно за какво е ветото на президента, понеже хем говори, че ако се стигне до финансиране на партиите от олигарсите, в парламента ще останат само две партии – ГЕРБ и ДПС, които са се сраснали с властта, хем иска да отхвърля ветото на президента, който също не иска българските партии да се финансират от олигархията.

Що се отнася до машинното гласуване той отново си смуче от пръстите „аргументи“ против. Уж че фирмата, която обслужвала машините можело да не бъде обективна. Но забравя, че за такива неща има членове в Наказателния кодекс. И че МВР и ДАНС са затова, за да осигурят безпристрастност на тези фирми. Стига, разбера се, политиците и правителството да ги оставят да си свършат работата, а не да пазят разбойниците.

istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Валери Симеонов нападна Борисов, отсвири Сидеров и каза дали се разпада коалицията!

  1. ОЩЕ ОТ КОСМОСА ЛИЧИ ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ОСВЕН ХАЙДУЦИ ,ДРУГИ НЯМА,НО НАЛИ СМЕ АЛЧНИ И ПРОДАЖНИ,ИЗБИРАМЕ ГИ ТАКИВА !!!!!!

  2. 🙂 Сбъркани политици- слаба държава! Не стават! Ама излиза, че няма по- добри и по- свестни от тях! С България и с българите е свършено!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *