Валери Симеонов: Оградата е качествена, но дъждът я събори! Цацаров обаче мисли друго

България отблизо
Преди два дни се срути се част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. 

Точно оттам  влизат голяма част от мигрантите.  До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.

Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Той обясни и че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

 

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

 

Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа.  Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и  разкриват проблемите с оградата.

30-40 метра от оградата по българо-турската граница, южно от село Сливово, е съборена от обилния валеж на 28 ноември. Това заяви съпредседателят на ”Обединени патриоти” и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод снимки, публикувани във фейсбук от депутата от БСП Николай Цонков.

Отнесеният участък е в местността „Дълбок дол“ – от името се вижда, че теренът може да бъде лесно подкопан от водата , обърна внимание Симеонов, който като вицепремиер отговаряше за съоръжението.

Как такова скъпо нещо пада от един дъжд – не знаем. Ами ако падне сняг, какво ще правим?

 

Оградата е изпълнена качествено, но е на насечен терен, а не на равно – например на пл. „Ал. Невски“, изтъкна Симеонов. И увери, че до пълното възстановяване на съоръжението в участъкът е покрит от 24-часов постове.

Tagged

3 thoughts on “Валери Симеонов: Оградата е качествена, но дъждът я събори! Цацаров обаче мисли друго

  1. Служил съм като граничар и тези „позлатени“ съоражения са ми ясни. Не ми е ясно кога ще бъдат върнати откраднатите пари и кога ще има възмездие?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *