Валери Симеонов подава оставка в петък!

България отблизо

Предпоследно Валери Симеонов подава оставка в петък.

Това е решението, което е взето тайно под натиска на ГЕРБ и ОП.

Целта е да спрат бунтовете в страната и най-вече протестът на майките, който се разраства и може да събори правителството, тъй като събира все по-голяма обществена подкрепа. Въпреки че медиите съзнателно го неглижират, бунтът на жените започна да затваря улици в София и явно няма да спре, докато вицето не си отиде.

Присъствието на Симонов във властта нажежава и политическата обстановка в страната. От ДПС настояват за оставката му и бойкотират кворума в НС. От БСП пък искат оставката на цялото правителство. От „Воля“ също заплашват с бойкот и са дали срок до петък. След което спират да участват в заседанията на парламента.

Според думите на Борисов, ако уволни Валери, правителството пада. Затова и премиерът рядко се появява в родния политически живот напоследък и даже спря да реже лентички от страх някой журналист да не му зададе въпроса за Валери. „Мозъчният тръст“ на ГЕРБ обаче отчаяно търси как да излезе от положението, защото то не може да продължи до безкрай.

Надигат се гласове от опозицията извън парламента, от неправителствени организации, от социолози, политолози, актьори, писатели и обикновени хора от улицата.

Недоволството вече се измества към Борисов, който не прави нищо, за да махне от властта един доказан политически мизантроп и човек, който обижда непрекъснато народа. А това е опасно.

Тайната среща на патриотите в МС в понеделник, където уж разглеждали картини и си говорели за изкуство, бе коментирана само от Сидеров и то в посока изкуството.

Според близки до патриотарите, там е бил поставен сериозно въпросът за оставката на Симеонов, тъй като той е на път да събори не само правителството, но и да повлече коалиционните си партньори след себе си. Било е взето решение, не и без настояването на Борисов, вицето сам да даде оставката си в петък и да измисли благовидна причина за нея. Обещани са му много други привилегии за сметка на поста му.

Показателно е, че в момента Симеонов се е снишил и мълчи.

Но дали ще си даде в петък оставката, никой не е сигурен.

Вицето е доказан инат и не се съобразява с никого. Което пък значи, че държи всеки с някакъв компромат.

Ще се вслуша ли в здравия разум и ще запази ли крехкия кворум, или ще повлече цялото правителство след себе си, предстои да видим.

Tagged

1 thought on “Валери Симеонов подава оставка в петък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *