Валери Симеонов подава оставка! Развръзката се очертава! ГЕРБ също си отиват!

България отблизо

Бурният протест на майките на деца с увреждания в София и още няколко града в страната продължава с пълна сила.

Искането е за мигновена оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Протестиращите буквално блокираха булевард „Дондуков“ и заплашват да блокират Министерския съвет и Народното събрание.

Майките развяват черни знамена и плакати „Валери – вън!“, „Срам ме е от вас!“ Непрекъснатите скандирания „Оставка“ цепят площада и придават сила на  яростния протест на българите, които са залели всичко наоколо.

Волен Сидеров отдавна поиска оставката на Симеонов. Нещо повече. Той поиска свикване на коалиционния съвет, за да бъде изгонен веднъж и завинаги, вицепремиерът , който не знае какво говори и какво върши в управлението на България.

Една от майките гневно заяви, че не може цялата държава да се крепи на хора като Валери Симеонов, защото за нея и за останалите българи това би било ужасно и непоносимо.

Не искаме да живеем в държава, която се крепи на човек като Валери Симеонов, изкрещя отчаяно една от майките пред Българското национално радио.

Протестиращите отрекоха да са свързани с някоя партия. Но отбелязаха, че дори и да се свързани, в това няма нищо лошо. понеже хората в България имат право на протести. И имат право да членуват или да симпатизират на която си искат партия.

Протестът се вихри, защото наглия Борисов вицепремиер Валери Симеонов нарече майките на децата с увреждания „кресливи жени“, и ги обвини, че децата им изобщо не са болни.

Симеонов бе подкрепен от Съюза на работодателите, които заявиха, че майките нямат основания за протести. Новобогаташите от така наречения Съюз на работодателите вече открито тръгнаха против своя народ.

Има и още нещо. Наглецът Симеонов бе подкрепен и от Борисов, който се опита да се измъкне от необходимостта да поиска оставката на вицето си, с жалкия и нищожен аргумент, че ако Симеонов подаде оставка, ще трябва и той, Борисов да подаде оставка, понеже правителството щяло да падне.

Истината обаче е, че ако Борисов не уволни веднага Симеонов, буквално още утре правителството може да се сгромоляса.

Ето защо, часовете на Симеонов в това правителство са преброени. Въпросът е кога и Борисов ще се махне от управлението?! Хората вече не могат да търпят нито него, нито министрите му.  Нито един от тях!

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

4 thoughts on “Валери Симеонов подава оставка! Развръзката се очертава! ГЕРБ също си отиват!

  1. Затова протестът да продължи, докато и Борисов и министрите му подадат оставката си. Ако не публично линчуване на тези нечестиви мерзавци!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *