Валери Симеонов: Правителството ще изкара пълен мандат, а Радев да не се опитва да прави противоконституционен преврат!

България отблизо

Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов разкри пред управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов какво ще се случи оттук нататък с управляващата коалиция. 

„Правителството остава в непроменен състав и с премиер Бойко Борисов. Хоризонтът на работа ще бъде изкарване на пълния мандат до редовните парламентарни избори. Не се предвиждат промени в състава на Министерски съвет, не сме дебатирали промени и в кабинета“, заяви за БЛИЦ Симеонов.

Зам.-шефът на НС е категоричен, че няма да се поддава на протестите и те няма да повлияят върху политиката на правителството.

„Няма сбирщайнът от кръстовищата да решава съдбата на страната. Ние продължаваме да изпълняваме коалиционното споразумение. Имаме важни задачи в сферата на здравеопазването, които касаят противодействието на пандемията COVID-19.

Ще продължим да работим сериозно и по патриотичните приоритети, свързани с противодействие на битовата престъпност и създаване на доброволно отряди“, подчерта пред БЛИЦ Симеонов.

Попитан за днешното изказване на президента Радев, Симеонов бе лаконичен, но пределно ясен: „Радев се опитва да направи противоконституционен преврат. Намесата му в политиката на правителството е недопустима. Колкото и на някои хора да им се иска, правителството ще изкара своя мандат и изборите ще бъдат редовни, а не извънредни.“

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *