Валери Симеонов развенча още една лъжа на Борисов: Ето как бизнесмените ще субсидират партиите!

България отблизо

Надяваме се да бъдем чути и въпросът за субсидиите да бъде оставен настрани, дори да го разглеждат утре в парламента.

Ако гласуването за субсидиите се случи, ще останат ГЕРБ и ДПС, и донякъде БСП“. За това настоя лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на btv.

Моделът за субсидиите ще бъде афганистански, а не американски. Питам ви, кой бизнесмен официално и публично ще даде дарение на опозицията. Това значи край на бизнеса му“. Бизнесът ще спонсорира само тази партия, която е на власт, допълни още той по темата за партийните субсидии.

„Ние нямаме общо становище на ОП. Изправени сме пред много сложен въпрос, поставен спонтанно от министър-председателя с пристигането му в парламента, и като заповед към ГЕРБ да бъде намалена субсидията. Това е необмислено и прибързано решение на ГЕРБ и това не е обсъждано на коалиционен съвет от ОП.“

Това каза за намаляването на размера на партийните субсидии в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви лидерът на НФСБ Валери Симеонов./epicenter.bg/

Валери Симеонов несъмнено е прав, особено като се има предвид, че Борисов не търпи неподчинение в партията, парламента и правителството. Независимо от многобройните гейтове, които според хората не са минали без негово знание. Но Валери Симеонов се сеща много късно, че неговият коалиционен партньор Борисов, когото Симеонов обслужваше с истинско въодушевление, докато бе вицепремиер, не е човек, който държи на някакво партньорство или лоялност. С късна дата Валери Симеонов разбира, че Борисов го е преметнал. И че вождът държи само на себе си и на никой друг. Борисов може да похарчи всеки, дори най-близките си хора в името на властта.

Точно затова, макар и късно, Валери Симеонов тръгва по пътя на Сидеров да разкрива една по една тайните на Борисов. И не е много ясно дали няма да свърши като него. Укротен и безполезен. И за себе си, и за българските граждани. Ако Валери Симеонов искаше наистина и сериозно да се бори с едноличната власт на Борисов, трябваше много по-отдавна да се обърне към хората и да поиска тяхната подкрепа. А ако я получи, да не я пропилява. Да търси съюзници и да не се прави на герой като Сидеров. Защото именно желанието да стане премиер, да бъде пръв, да бъде само той герой…това изяде главата на Волен Сидеров, въпреки добрите му намерения. Защото Сидеров се оказа не по-малък нарцис от Борисов. Впрочем, същото важи и за Валери Симеонов. Затова краят на двамата май ще бъде еднакъв.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *