Валери Симеонов се издъни: Хазартът бил запазена територия за огромните динозаври! А задава ли си въпроса кой я запази?!

България отблизо

В средата на 2018 г внесох проект за промени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата.

Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата, и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта”.

Това заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов в студиото на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Хазартът е бил нещо като запазена територия за огромните динозаври, смята той.

„Работата на един политик, с моите възможности, е да прецени кога един законопроект може да мине. За мен беше добре дошла информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 260 млн. лв. Чаках удобният момент да внеса тези промени”, каза още Валери Симеонов.

Според него е изключено да се появи трети играч. „Аз ще съм човекът, който няма да го позволи“, подчерта Симеонов.

По думите му Комисията по хазарта е била купена. „Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления.

„За мен беше показателна, твърдата позиция и ясната подкрепата на ГЕРБ и на министър-председателя, за моя законопроект. Това означава, че чадър няма. Може би просто аз съм този, които е отворил похлупака на гърнето”, категоричен бе Валери Симеонов.

Добре, сега Валери Симеонов се прави на герой и героизира и Бойко Борисов. Но задава ли си въпроса бившият вицепремиер, кой всъщност даде тази златна кокошка – хазарта, в ръцете на „огромните динозаври“?!

Задава ли си Симеонов въпроса кой управлява от 10 години, и кой е дал лицензи за хазартна дейност на тези частници, които не са произвели дори един пирон, а печелят стотици милиони на година, и то на гърба на най-бедните хора в България?!

Питал ли се е някога Симеонов кой през 2014 г. внесе промените в закона за хазарта, които поднесоха на тепсия лотарийните игри и всички огромни печалби, които те носят, на частни лица?!

Явно не се е питал. Защото ако се беше запитал кой даде хазарта на олигарсите, кой даде българското злато на американската „Дънди прешъс метълс“, за да изнесе извън страната тонове злато и ценни метали…Ако се беше запитал кой даде последните пари на България за самолети и оръжия, вместо за вода и здравеопазване, и кой продължава да подлага родината ни на престъпно ограбване от чуждите държави…

Ако се беше запитал, нямаше да ни представя Борисов като герой, който спасява страната. Защото нито Борисов е герой, нито Симеонов, нито другите от ГЕРБ. Те са престъпници, които трябва да отговарят за разграбването на държавата от наши и чужди грабители.

Ето това се полага на вожда и другите около него. А героизмът и родолюбието са за друга категория хора.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *