Вежди Рашидов: България стана фактор по времето на Бойко Борисов!

България отблизо

България никога не е била като малка страна, припозната от който и да е. Страната я нямаше на картата, на диаспората на международния терен и стана известна, когато Бойко Борисов започна да се занимава успешно с международна дейност. И днес сме фактор и сме на световната карта и това е благодарение на Бойко Борисов.

Това коментира пред БНТ Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и бивш министър на културата, цитиран от news.bg.

Той бе категоричен, че Борисов е доказал, че е „изключително талантлив човек, защото ходи върху тънък лед – с Турция, Америка и Русия“.

„Борисов ходи върху жарава в интересите на българската държава. Ние забравихме ли годините, кога нямаше парно за детските градини и Илия Павлов даде безвъзмездно газ, защото беше председател на „Топенерджи“. Искаме ли това да се върне, не е ли добре да имаме топли къщи и детски градини“, анализира Рашидов.

По думите му премиерът може да бъде провален само от най-близките му.

„Защото много порасна за разлика от тези, които са близко до него„, каза депутатът.

Той коментира ареста на екоминистъра Нено Димов: „Грешки ще има, на мен ми е трудно един министър да бъде така унижаван, но стана ясно, че имаме силен прокурор, който тръгва с летящ старт, нали това искахме?“.

Tagged

1 thought on “Вежди Рашидов: България стана фактор по времето на Бойко Борисов!

  1. Парадоксално в изказването е връщане към „споменът“ за вмененото лошо. Не искахме летящ старт за някой, а справедливост и правова държава. Не сме искали ходене по жарава – нестинарските танци в политиката са били далеч от нашите представи за демократично управление. Не сме искали също наглост вместо откровение….На кратко – не сме ви искали и никога не сме ви свързвали с идеята за достойнство, чест и свобода за Българският народ ! Вие се гаврите с нас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *