Вежди Рашидов посече протестиращите майки! Клекнали в една палатка и клатят държавата!

България отблизо

Виждам сте лобисти, а не защитници. Вие искате депутатите да нямат ваканция, понеже не са решили проблема с протестиращите майки.

Та те са една палатка вън!  Вие знаете ли колко болни деца и хора има в България. Защо ги няма на площада? Защото са търпеливи и могат да изчакат.  Занимавате се с една палатка протестиращи! Трябва да се засрамите!

Тези думи произнесе от трибуната големият родолюбец Вежди Рашидов срещу настояването на Корнелия Нинова депутатите да отменят ваканцията си, докато не разрешат проблемите на децата с увреждания.

Ще се занимаем и с този проблем като му дойде времето.  Как точно сега, по средата на годината, изведнъж казвате „давайте“.  Откъде да даваме? На кого да даваме? Нали трябва да се вземе разумно решение? – запита бившият министър на Културата.

„Знаете ли колко онкоболни деца лежат по болниците? Защо техните майки не са пред парламента? Знаете ли, че аз съм им давал дарения?  Как си позволявате да правите политика  с болката на хората? Не се ли срамувате? Само седите и искате оставка, всяко кихване е повод за вот на недоверие“, разпени се човекът, който уж изгуби два милиона в КТБ.

„Това не е една палатка. Палатките са много и тези майки  се борят за живота на децата си. Ние ги подкрепяме, защото са прави, а не правим политика с тях. Смеете ли да ги кажете тия неща сега лично  на майките, които стоят отпред? Лесно ви е да говорите тук зад дебелите  стени на парламента.  Вашето поведение е пълно бездушие и точно вие се опитвате да правите политика, обвинявайки нас „, отвърна му Нинова.

Кажете вие от чие име говорите, от името на всички депутати от ГЕРБ, или от свое и не искате да работите извънредно? От чие име  искате да лежите по островите и курортите цял месец, за сметка на майките, които са пред парламента и които са в болниците с децата си?“, попита червената лидерка.

Най-малкото Рашидов има право да негодува срещу исканията на майките.

Ако има малко съвест, ще си замълчи.

Всички помним, че и той се разболя тежко и отиде в чуждестранна клиника да се лекува, не у нас. За него се намериха пари. Най-вероятно от държавния бюджет, или от вноските ни в НЗОК, защото точно тогава плачеше по медиите, че е останал без стотинка, понеже последните му спестявания в размер на два милиона лева, бяха блокирани в КТБ.

Според слухове парите му бяха върнати тайно, а въпросът повече не се повдигна.

Само че човек, който е минал през ада, който е погледнал смъртта в очите и му се е разминало срещу много пари, човек, който си къта два милиона спестявания, няма моралното право да съди действията на майки, борещи се за живота на децата си.

Но какво означава морал в България?

А морал на депутат от ГЕРБ в България?

Въпросът е излишен!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Вежди Рашидов посече протестиращите майки! Клекнали в една палатка и клатят държавата!

  1. Рашидов! Ако Бог те е дарил със здрави и прави деца и не те е поставил в трудното положение на родител, теб и жена ти? Ако не можеш да вникнеш в човешката болка и тази на децата, които въпреки всичко се борят за живот? Ако искаш да правиш мили очи пред чакалите във провителството със нападателното си без срамно държание то нека не бъде за сметка на тези героични човешки същества, с които не може да се сравнява, твоята бедна и нещастна душа! Един ден да изживеете техния живот, вие ще капитолирате Рашидов и знаеш ли защо? Защото Бог праща трудностите на силните хора, знаейки че те ще се справят! Бог е с тях и народа е с тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *