Венецуела НАРИТА яко САЩ и ЕС! Вижте какво се случва с „непобедимите“ американци!

Свят

Законно избраният президент на Венецуела Николас Мадуро  рязко отхвърли ултиматумът на САЩ и ЕС да бъдат проведени незабавно нови избори за президент на страната.

В интервю за телевизионния канал  CNN преди няколко дни, лидерът на Венецуела заяви, цитиран от https://eadaily.com/ru, че предявеният от САЩ и няколко западни страни ултиматум, с който се настоява в течение на 8 дни да бъдат проведени нови президентски избори, се отхвърля категорично.

„Те трябва незабавно да оттеглят този техен ултиматум. Никой не може да ни поставя ултиматуми“, заяви Николас Мадуро, цитиран от руското онлайн издание „Евразия дейли“.

Тези заявления идват на фона на съобщението на венецуелския президент, цитиран от news-front.info, че Вашингтон се е свързал не само с официалните власти на Колумбия, но и с престъпни колумбийски групировки.

Официалните венецуелски власти заедно с президента Николас Мадуро заявиха в един глас, че Вашингтон подготвя заговор за убийството на законния президент на Венецуела, с помощта на колумбийски мафиотски групировки.

Но каквото и да се опитват да направят Вашингтон и неговите специални служби, Венецуела вече носи гордо знамето на своята независимост и суверенитет. И убийствата няма да помогнат на никого.

Единственото, което могат да направят е да накарат хората в латиноамериканската страна да се опълчат още по-силно и уверено срещу своя отдавнашен поробител.

Затова САЩ трябва или да спрат с безсмислените ултиматуми, или да признаят загубата на Венецуела.

Защото президентът на Русия Владимир Путин обяви, че няма да разреши никога вече на САЩ да правят „цветни революции“ и да тормозят народите по света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *