Венецуела няма да се предаде: Николас Мадуро заповяда ВОЙСКИТЕ да се разгърнат ЗА БОЙ!

Свят

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи план за разгръщане въоръжените сили на републиката, в близост до границата с Колумбия, за да се обезпечи защитата на границите и да се осигури безопасността на държавата.

Президентът на Венецуела обяви, че разгръщането на войските на границата с Колумбия е необходимо, за да се осигури защитата на страната и да се минимизират заплахите от провокации и нахлуване в суверенната територия на латиноамериканската държава.

Мадуро заповяда да се реши въпросът с разполагането на танковите подразделения, ракетните войски, а също и с базирането на сухопътните  батальони.

„Мобилизацията на войските, с цел укрепване сигурността на страната, е една от основите на Конституционното законодателство“, подчерта Николас Мадуро, цитиран от  Excelsior,  RT и rueconomics.ru.

По същото време, законният президент на Венецуела обяви успешното завършване на най-мащабните в историята на страната, гражданско-военни учения „Ангостура-2019“, които се проведоха в периода от 10 до 15 февруари.

Тази кратка информация разкрива, че държавният преврат, който се опитаха да организират от Вашингтон, напълно се провали. Въоръжените сили на Венецуела, както и изпълнителната власт на страната са на страната на законния президент и вече правят всичко необходимо, за да изолират онези сили, които искат дестабилизация и унищожение на държавността в боливарианската република.

Разбира се, това съвсем не означава, че САЩ са прекратили опитите за дестабилизация на страната. Напротив. И много е възможно, военното положение, което вчера въведе американският президент Доналд Тръмп да има и друга цел, освен построяването на стената на границата с Мексико. Има, макар и неголяма вероятност, това да се използва за създаване на необходимите условия за нахлуване на войски на територията на Венецуела, в удобен за това момент.

Но, разбира се, няма как да знаем предварително как ще се развият събитията там. Още повече, защото предупрежденията на Русия да не се правят никакви опити за силово сваляне на законния президент от поста му, са прекалено сериозни. А американците, въпреки всичките им приказки, че са велики и непобедими, предпочитат да не дразнят могъщият руски Мечок, защото никога не е сигурно какво ще излезе от това в крайна сметка.

И дали вместо да постигнат победа в даденото начинание, Щатите няма да претърпят някаква непредвидена, но скъпо струваща загуба. Както стана в Крим, Донбас и Сирия.

Така че, когато става въпрос за Русия, САЩ винаги го дават по-кротко. Но само времето ще покаже как ще се развият събитията по-нататък. По всичко обаче изглежда, че Вашингтон и този път е от страната на губещия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *