Вижте как законно откраднаха 25 милиарда евро от народа! Фактите ще ви потресат!

България отблизо

За 10 години милиони българи са осъдени в нарушение на европейското законодателство. Това каза Ивайло Илиев- член на „Сдружение на потърпевшите от Частните Съдебни Изпълнители и съдебната система-Солидарност“. Той разкри че чрез специална законна схема ЧСИ са измъкнали от българския народ  над 25 млрд. евро.

Това е най-голямата кражба в България, с която се унищожава бизнеса на хората, загиват малки и средни предприятия. Това са огромни интереси.

Всеки трети в България е станал жертва на схемата. Я заради неплатена вода, я заради забавени вноски по кредит, я заради Топлофикация. Пострадали са и десетки хиляди малки фирми, които са били във временно затруднение.

Ето как работи схемата, според Илиев: Ако едно жилище да речем струва 100 000, те го продават за 30 000 чрез поставени лица на самите ЧСИ или на хора, свързани с банките. Така се укриват нещата, че в рамките на една седмица те да платят тези 30 000, а другите 70 000, се търсят от длъжника, на когото са му взели вече жилището. Той става вечен длъжник и не може по никакъв начин да върне сумата.  Разликата от 30 000 до 70 000 формира тези 25 млрд. евро.

Като лично засегнат ще ви призная, че мои имоти са продавани от зам.-председател на камарата на ЧСИ Стоян Якимов на една десета част от продажната цена на имота. Той е 3 млн. евро, но го продадоха за 340 000 евро, което е 10 пъти под цената. Имот, който съм продавал на 50 евро квадратен метър през публична продан , те ми го продадоха на 2,5 евро. Това е 20 пъти под пазарната цена. Разбирате ли за какъв унищожителен бизнес и за какви  интереси става дума?! Човек, който купи такъв обезценен имот става милионер. Или го продава на десеторна цена, или го трупа в специален фонд. И той винаги е назначен от ЧСИ-та, твърди Илиев пред Фрогнюз.

 

В схемата са банки, ЧСИ, съд. Банките са заинтересованата страна, те имат много силно лоби в НС. Има и мафиотска група, която изкупува имоти на безценица и това са ЧСИ-та. В своите ръце те съсредоточиха огромен ресурс. Нали се сещате, че ако един имот струва 300 000 евро, а реалната му оценка е 3 млн. евро, на подставеното лице могат да се дадат 500 000 евро, 1 млн. евро за ЧСИ-то, когато той реши да си го продаде. И имотът пак струва по-евтино от реалната пазарна цена, за да може да бъде „развързан“ бързо. В ЧСИ-та има такъв огромен ресурс, че то могат да корумпират на всички нива-зависимата прокуратура и съда, който не смее да започне да съди по европейското законодателства.

Ние от Сдружението сме поели много сериозна битка. Вече имаме към 70 човека в цялата страна. Имаме смели адвокати, които скачат срещу мафията. Затова търсим да огласим проблема. Но рядко ни дават трибуна.

По едно мое дело изравнителна сметка към  Топлофикация е 50 лева. В момента, при който това дело стигне до ЧСИ дължимото нараства 1255 лева. Много малко хора знаят, че могат да възразят срещу юристконсултския хонорар, който също обременява длъжника.

Така действат мобилните оператори и колекторските фирми, които са изкупили задължението на 1/10-та част от дълга.  След това притискат и съдят хора за минимални суми. Онзи ден дойде човек, който е осъден за данък от 1 лев и 31 стотинки. Сега дължи 1200 лв. Целият съд е полудял. Ще ви дам информация, която е получена по ЗДОИ.

Ако в София се гледат 75 000 дела годишно в районния съд, 50 000 са по заповедните производства, които са със скритата процедура, при която длъжникът не присъства. За 10 години това прави 500 000 дела срещу хора, свързани с Топлофикация, мобилни оператори, банки и т. н. Тези дела се гледат на конвейр. Никой нищо не проверява-издава се директно заповед и изпълнителен лист. ЧСИ-та действат дори без възлагане от съда. Съдът не иска да ги контролира. Картината е повече от апокалиптична, защото 99 на сто от делата са закононарушение. При тази порочна схема се начисляват огромни хонорари. ЧСИ-та са милионери. Затова всеки играят през просото.

И никой засега не може да ги спре!

Tagged

2 thoughts on “Вижте как законно откраднаха 25 милиарда евро от народа! Фактите ще ви потресат!

  1. А кой направи тази схема? Нали това е мотото на планът Ран-Ът: да се вземе всичко от робите, със законен вид! Този паразит, новоизлюпената финансово политическа олигархия, оглавявана от люде без нормални Човешки ценности, скоро ще бъде изгорен, защото сагата на „Балканджи Йово“ няма да се повтори!

  2. Реално погледнато, се прави от мухата слон. Търсят се корупционни схеми, които в повечето случаи са пълна измислица на някой от журналята, за да манипулират обществото и да следват нечии интерес. Доколкото съм запознат всички длъжници на определено дружество, доставящо услуга, са оповестявани за неплатено задължение, няколко пъти, преди да се задейства дело.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *