Вижте цената, за която се продаде Валери Симеонов! Предателството ще ви ужаси!

България отблизо

Вицепремиерът Валери Симеонов ще се срещне официално днес с представители на работодателските организации.

Срещата ще се състои в сградата на Министерския съвет и е по искане на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Те специално настояват да говорят с вицето за възможностите за ускоряване на политиките и реформите в сферата на пазара на труда, за пенсионното осигуряване и свалянето на тежестта, която пада върху бизнеса, за  съдебната система, за административните пречки и как те да бъдат отстранени и улеснени, че даже и за електронното управление, сигурността, енергетиката и образованието.

Съобщението е от пресцентъра на МС, а часът не се уточнява по „обективни причини“.

И хората се запитаха. Точно днес ли работодателите решиха да се срещат със Симеонов?

Това е огромна храчка в лицето на българския народ!

Той, народът, от всички страни иска оставката на вицето, а добре облечени господа със сериозен бизнес изведнъж решиха, че сега му е моментът да разговарят с него по всякакви въпроси, като в темите са изпуснали само международното положение, слънчевите изригвания и популацията на белите мравки.

Ако тези работодатели мислеха за народа, без който нямаше на имат никакъв бизнес, поне днес трябваше да си мълчат. Далеч сме от мисълта, че трябваше да подкрепят майките и всички останали обидени от просташкото поведение на вицето. Но поне трябваше да изберат друг ден. Няма начин да не са знаели, че точно днес, точно под прозорците на МС хиляди ще крещят ОСТАВКА! Няма начин и уговорената среща да не може да се отложи, или поне да се премести на друго място.

Това за много хора е откровена демонстрация на подкрепа за Валери Симеонов. Показно мероприятие, че работодателите са опрели до него и той може да им реши най-важните въпроси. Нищо, че по всяка теми си има ресорни министри, а неговите отговорности са само няколко.

Бизнесът недвусмислено показва, че стои зад Симеонов!

Не можем да не се запитаме защо!

Какви общи интереси има човек, отговарящ за демографската политика и икономиката с  електронното управление, сигурността, и съдебната система?

Интересите между работодатели и вицепремиер явно са на друго ниво, финансово, свързано с взаимни облаги, но това никой не може да го докаже. Освен индиректно с неочакваната среща.

Вчера изтече информация, че олигарси, които дърпат конците на управлението в България, ще бойкотират протеста и ще вклинят свои хора в него.

Ето какво постигнаха след срещата бизнесмените, които явно „обичат“ инвалидите точно колкото Симеонов.

И двете страни изразиха единомислие по темата със задължителните квоти за хора с увреждания. Те поискаха това да отпадне. И ги нарекоха ”данък инвалид”.

Припомняме, че става въпрос за това работодатели с 20 до 49 работници да трябва да назначат поне един човек с увреждане, с 50 до 99 – двама служители с увреждане, а със 100 и над 100 – 4% от средносписъчния им състав.

 

Ако не се назначат бройките хора с увреждания, конкретната фирма трябва да внася всеки месец във фонда към Агенция за хората с увреждания такса в размер от 30 на сто от минималната заплата за всеки неназначен човек с увреждане.

 

Бизнесът изрази несъгласие и с това през следващата година да се увеличи максималният осигурителен доход, както и първите три дни от болничните да продължават да се плащат от работодателите. Симеонов се съгласи.

 

Бизнесмените  отдавна са в симбиоза с правителството и всяка промяна ще им развали рахата.

А Симеонов и Борисов сигурно са в двойна симбиоза, щом днес работодателите демонстрираха такова унизително  мероприятие в подкрепа на телевизионния магнат.

И тук ще припомним думите на президента Радев – на България й трябва единение!

Днес обаче думите му, че няма такова и основна вина имат политиците и олигарсите, се потвърдиха.

А ние ще добавим, че задкулисието води страната не напред, а към пропастта.

Ще паднем ли в нея, зависи само от нас!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *