ВИКТОР ОРБАН изрита Евросъюза от Унгария! Ето какво НАПРАВИ смелият премиер на европейската страна! Вижте ТУК!

Свят

Много чиновници в Брюксел и Вашингтон с нетърпение и зле прикрита тревога очакваха резултатите от парламентарните избори в Унгария.

И проблемът не толкова в самите избори, колкото във факта, че всички социологически агенции прогнозираха смазваща победа на досегашния унгарски премиер Виктор Орбан.

Този път социологическите агенции познаха. Макар окончателните резултати от изборите да не са още известни, е ясно, че партията ФИДЕС на премиера Орбан не само печели убедително парламентарните избори. Досегашният премиер Виктор Орбан печели и две трети от местата в унгарския парламент.

И така, от общо 199 депутати в парламента, Орбан ще има 134 места. Нека отбележим и една любопитна подробност. Унгария, която има почти 10 милиона души население, е със 199 депутати, а България, чието население е с три милиона по-малко, има 240 депутати в Народното събрание. Това означава, че унгарците не харчат напразно народните пари. Докато в България е обратното. И то при положение, че минималната пенсия не можело да бъде вдигната поне до 300 лева, а минималната заплата не можело да стане поне 600 лева.

Припомняме, че партията на Виктор Орбан ФИДЕС спечели мнозинство от две трети в парламента и на изборите през 2010 и 2014 г. Оттогава той се превърна в голямото главоболие на брюкселските чиновници, защото първи отказа да изпълнява нарежданията на Брюксел.

Подкрепян твърдо от мнозинството унгарски граждани, Орбан започна да води самостоятелна унгарска политика и безапелационно да отстоява суверенитета на своята страна. Като премиер на Унгария, Виктор Орбан се ръководи единствено от интересите на своята страна, а не от нарежданията на Вашингтон и Брюксел.

Той твърдо се противопостави на така наречената „миграционна“ политика на ЕС, която изискваше от страните-членки да приемат мигранти-мюсюлмани и така да съдействат за реална промяна на генетичния код на коренното население на европейските държави. И хората в Унгария оцениха и подкрепиха тези усилия на своя премиер да запази националната идентичност на страната.

Нещо повече. Орбан не само отказа да бъде васал в неоколониалния Европейски съюз. Той започна активно да създава и задълбочава политическите и икономически връзки на Унгария с Руската федерация. Като на първо място се обяви против антируските санкции.

Въпреки недоволството и приглушеното ръмжене на Вашингтон и Брюксел, той се срещна на два пъти с Владимир Путин. Договори Русия да започне разширяването на ядрената електроцентрала АЕЦ „Пакш“. Даде зелена светлина и на газопровода „Южен поток“, не прави никакви спънки за „Северен поток“.

С други думи, той направи всичко онова, което Борисов в България ни казва, че било забранено от Европейския съюз. И, че той, Борисов, нямало как да пренебрегне тази забрана.

Оказва се, обаче, че има как. Виктор Орбан непрекъснато пренебрегва „забраните“ на ЕС. Канцлерът на Австрия Себастиан Курц също говори, че не е работа на Брюксел да се меси в суверенната политика на страните-членки на ЕС.

Но онова, което направи Виктор Орбан след като гласува на парламентарните избори в Будапеща, втрещи окончателно и докара до тих бяс чиновниците от Брюксел. Сякаш нищо не е било, Орбан заяви, че що се отнася до ЕС, има голямо недоразумение.

По думите му, цитирани от news.bg, критиките, които той отправя към брюкселските чиновници, не са критики към Европейския съюз. ЕС, според него има право на съществуване, но ако се промени кардинално. И престане да командва страните-членки на съюза. И то винаги в посока противоположна на техния национален интерес. В противен случай Унгария ще напусне ЕС. Както ще направят и много други страни.

Евросъюзът не е Брюксел, категоричен бе унгарският премиер. ЕС е в Берлин, в Будапеща, в Прага, Варшава и Букурещ. ЕС – това не е Брюксел. Това са европейските столици заедно.

Това заявление на Виктор Орбан удари право в сърцето, така наречената Европейска комисия и Брюксел, които се опитват да командорят суверенните държави от цяла Европа.

Това означава, че според Орбан и според много други европейски държавни ръководители, ЕС трябва радикално да се реформира. И да се превърне в онова, за което говореше френският президент Шарл де Гол.

Той искаше ЕС да е „Европа на отечествата“. И никой да не командва никого.

Съюз на суверенни държави – това трябва да бъде ЕС. Иначе ще се саморазруши.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “ВИКТОР ОРБАН изрита Евросъюза от Унгария! Ето какво НАПРАВИ смелият премиер на европейската страна! Вижте ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *