Виктор Орбан КАТЕГОРИЧНО: НЯМА да приемем ЕВРОТО! Спъва икономиката на страната ни!

Свят

Унгария трябва да бъде много предпазлива относно приемането на еврото, тъй като трябва да остане отворена към други части на света.

Това обяви унгарският премиер Виктор Орбан, пред „Ройтерс“, цитиран от  news.bg.

Принадлежим към по-предпазливия лагер„, коментира Орбан по отношение на държавите от Европейския съюз, които не са приели единната валута.

„Искаме да бъдем част от европейската общност, но в същото време искаме да останем отворени към други региони и общности.

„Това също така ще трябва да бъде изразено в нашето решение за еврото“, изтъкна той по време на конференция на банкери от Китай и региона на Централна и Източна Европа.

Унгария, която следва смесена икономическа политика след идването на Орбан на власт през 2010 г., е с дефицит под 3-процентния таван, изискван от ЕС, а нейната икономика се очаква да нарасне с повече от 4% през тази година.

Неговото правителство поддържа близки отношения с Китай и Русия, която изгражда ядрена централа в Унгария.

Дясното правителство на Орбан, също така постепенно се избави от доларите. И държавният дълг на Унгария вече е доминиран от форинта. Това бе направено с цел да се намали зависимостта на страната от чуждата американска валута. Защото я правеше уязвима от прищевките на САЩ да налагат икономически и политически санкции на страната.

Тези изявления на Виктор Орбан не означават нищо друго, освен желанието дипломатично да каже, че Унгария няма да замени своята валута с евро, защото това ще направи страната прекалено уязвима за негативни въздействия от страна на Евросъюза. Съща както доларът я прави уязвима от прищевките на Вашингтон.

Орбан е твърд привърженик на идеята Унгария да бъде суверенна държава, която взема самостоятелни решения за своята политика. И сама решава с кои държави е изгодно да търгува и подържа приятелски политически отношения, и с кои – не. Унгарският премиер отдавна и твърдо каза „НЕ“ на бруталния диктат на Брюксел. И в това отношение той има пълната подкрепа на унгарския народ.

Точно обратното е при нас. Народът иска България да води самостоятелна политика, а Борисов и ГЕРБ ни тласкат все по-дълбоко в капана, наречен ЕС.

Народът не иска да приемаме еврото, а гербаджиите упорито ни тласкат и към този втори зловещ капан. Герберите вече се хвалят, че страната ни е приела еврото. И се радват на това. Защото си мислят, че то ни циментира в ЕС. А тях ги циментира във властта.

Само че ще имат да вземат.

Целият български народ иска Борисов и неговите пудели да се махат от властта. А щом народът го иска, то неминуемо ще стане.

И то много по-рано, отколкото си мислим.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

 

 

Tagged

4 thoughts on “Виктор Орбан КАТЕГОРИЧНО: НЯМА да приемем ЕВРОТО! Спъва икономиката на страната ни!

  1. ДАНОоооо, но трябва като гърците ВСИЧКИ да сме единни и на постоянни протести, за да ги принудиме да подадът оставка тези МАРИОНЕТКИ-ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ…….заробващи БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Очевадно е, че нашите „тотално зависими от чужди интереси“ т.н. „ръководители“, остават глухи и слепи, за загрижените предупреждения към България, че би било непростима грешка да се приема еврото. От дълго време, професори икономисти и български и чужди, както и политици и държавници се опитват да бъдат чути анализите им, че приемането на еврото би било фатална грешка и ще ни вкара в гръцкия сценарий. Най-вероятно, съпътстващите „проценти“, правят държавниците ни слепи и глухи за интересите на народа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *