Виктор Орбан с уникална идея: Западният „елит“ на ЕС трябва да…Вижте ДРЪЗКОТО предложение!

Свят

Изборите за Европейски парламент през 2019 година са решителни за бъдещето на Европа. Те могат да изметат целия досегашен глобалистки „елит“ на Евросъюза. И да сложат край на унищожаването на националните държави.

Това заяви пред „Ройтерс“, смелият унгарски премиер Виктор Орбан, цитиран от news.bg.

Виктор Орбан, който бе преизбран за трети пореден мандат през април тази година, със своята смелост и дръзки изказвания стана некоронования доайен на източноевропейската съпротива. Той поведе яростна борба срещу неолибералните политици на Брюксел, които налагат на страните-членки всичко. Чак до квотите за приемане на мигранти.

А крайната цел на това брюкселско упражнение е унищожаване на националните държави и техните народи. За да бъдат заменени те от мигранти, радикални мюсюлмани и джихадисти.

Ето защо, Орбан, заедно с много други държави от ЕС, категорично отказва да приема мигранти. И твърди, че Еврокомисията вместо да разпределя квоти, трябва да върне мигрантите по родните им места. И да помогне на тамошните правителства да нормализират живота в държавите си.

В реч пред унгарската общност в Румъния, Виктор Орбан заяви, че „западният политически елит“ на Европейския съюз се е провалил по много проблеми. Като въпиющ пример той посочва мюсюлманските мигранти, които днес заливат много държави от Европа.

Голямата цел на днешния европейски псевдоелит е „да трансформира Европа“, продължава Орбан. „Да я изпрати в една мрачна епоха, когато страните изчезват. Но този процес може да бъде прекъснат на изборите за Европейски парламент“.

„А нашият елементарен интерес е да спрем тази трансформация“, категоричен е унгарският премиер.

Виктор Орбан посочи още, че европейските избори трябва да докажат на Европа и света, че „има алтернатива на неолибералната демокрация“. Според него, тази западна „демокрация“ работи по абсолютно недемократичен начин. Просто защото е нетолерантна към алтернативните възгледи, към хората, държавите и народите, които мислят по друг начин.

Именно на тази западна „недемократичност“, която граничи с диктатура, трябва да бъде сложен край, завършва премиерът на Унгария.

Припомняме, че „либералната демокрация“ означава пълна свобода на олигарсите и могъщите транснационални западни корпорации. До такава степен, че те да започнат да диктуват на правителствата и държавите. И да ги принуждават да се самоунищожат.

Именно против тази „пълна свобода на олигархията“ се обявява Виктор Орбан, заедно с всички европейски народи. Неговото искане днешният „западен елит на ЕС да си ходи“, означава пълна и коренна промяна на Евросъюза. Означава ЕС да бъде превърнат в съюз на суверенни държави, които взаимно си помагат, когато това съвпада с техните национални интереси. Означава премахване на днешния неоколониализъм, премахване на какъвто и да било диктат спрямо държавите и народите в Европа. Означава свободно развитие на всяка европейска страна.

Възможно ли е това, за което се бори Виктор Орбан?

Днес, като имаме предвид огромната мощ на евроатлантическите транснационални корпорации, които на практика управляват в ЕС и в САЩ, ни се струва, че това не е възможно. Струва ни се, че няма сила, която да принуди олигархията да свие знамена и да се предаде.

Но…това не е вярно. На геополитическо ниво вече се оформиха два могъщи съюза, които ще се борят помежду си. И ще имат напълно различни цели. Единият съюз е западният, наречен Голямата седморка/Г 7/, в който влизат САЩ, ЕС, Великобритания, Канада и техните съюзници. Този „съюз“ иска да пороби народите и да превърне страните в колонии, като постепенно изсмуква ресурсите им и ги унищожава.

А другият съюз, наречен БРИКС, който се състои от Бразилия, Русия, Китай и Република Южна Африка има точно обратната цел. Да върне суверенитета на държавите, да подпомага тяхното икономическо развитие, да носи мир и просперитет на народите.

И точно наличието на този съюз и на Велика Русия в него, дава надежда на  народите от цял свят, че е възможно едно по-добро бъдеще. Бъдеще без олигарси. Без неоколониализъм и без диктат над държавите.

Но…този съюз няма как да ни помогне, ако ние сами не се борим против неолибералния диктат на Брюксел, който ни унищожава. Именно заради това съпротивата на Виктор Орбан е толкова ценна за народите на Източна Европа. Защото той изразява техните желания за свобода и просперитет. Той е техният източноевропейски глас.

Време е да помогнем на Орбан, за да се разпадне този олигархичен западен ЕС. И ние да се присъединим към Евразийския съюз, който ще обедини народите на Европа и Азия като свободни и суверенни отечества.

Евразийският съюз няма алтернатива, именно защото народите искат свобода и суверенитет. Искат си държавите и отечествата обратно. И никой не може да ги спре. Дори и да иска.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Виктор Орбан с уникална идея: Западният „елит“ на ЕС трябва да…Вижте ДРЪЗКОТО предложение!

  1. Този процес не може да бъде спрян на изборите за европейски парламент поради простата причина, че от европейския парламент не зависи нищо в ЕС.. но безспорно Орбан може да бъде съюзник на БТР..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *