Виктор Орбан ТРЪГНА срещу ЕС: Обяви, че КОРЕННО ще го ПРОМЕНИ!

Свят

По време на посещението си в Австрия, Виктор Орбан заяви, че десноцентристките партии в Европа трябва да си сътрудничат с „патриотичната десница“, какъвто е случаят в Австрия.

При това, премиерът на Унгария обяви, че оттегля подкрепата си за кандидата за председател на Еврокомисията от Европейската народна партия Манфред Вебер, съобщи Франс прес.

Орбан определи като „обидно“ изявлението на Вебер, че няма да приеме поста, ако ще зависи от гласовете на унгарската управляваща партия ФИДЕС.

Припомняме, че ЕНП замрази членството на ФИДЕС през март, след поредица от публични нападки на унгарските управляващи срещу настоящия председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, заради политиката му по имиграционния въпрос.

„Дали ФИДЕС ще напусне ЕНП, ще зависи от посоката, по която консерваторите ще поемат след изборите за Европейски парламент“, каза още Виктор Орбан.

С тези свои думи и действия Виктор Орбан дава ясно да се разбере, че трябва да се създаде едно обединение на партии, които да преборят сегашното статукво в Евросъюза и да го променят коренно. Но най-важното, което унгарският премиер направи, преди да тръгне срещу статуквото в ЕС, бе да си осигури подкрепата на Владимир Путин. Нещо, което сега и Борисов се опитва да направи. Но го прави толкова плахо и е така разкрачен между Запада и Русия, че няма почти никакъв ефект от неговите опити. А и тези негови опити са с цел, не да направи нещо добро за България, а да спаси своята власт от неминуемото потъване.

Но ако продължим нататък, ще видим, че според Орбан, ЕС трябва да спре да диктува своите виждания за вътрешната и външна политика на суверенните държави-членки на съюза. Ето защо той намери повод да оттегли своята подкрепа за кандидата на така наречената Европейска народна партия Манфред Вебер, в която членува и ГЕРБ. И го направи поради простата причина, че Вебер ясно даде да се разбере, че ще продължи досегашната политика на диктат спрямо страните-членки. И на все по-голямо централизиране на властта в досегашния Евросъюз.

А такава политика бе отхвърлена от почти всички страни в ЕС, понеже никой вече не иска да жертва националните си интереси и да забавя или разрушава икономиката си, за да угоди на Брюксел. Всъщност всички разбират, че такъв съюз мастодонт като ЕС, който се състои от почти 30 държави, не може да бъде нищо друго, освен съюз за икономическа взаимопомощ. И то само там, където интересите на държавите не се разминават.

А на мераците на Германия и Франция да командват всички европейски държави и да ги заставят да се подчиняват на някакви измислени „изисквания“, трябва да се сложи край. Веднъж и завинаги. И по-добре това да стане по парламентарен път, отколкото чрез методи, които само ще засилят конфронтацията в Европа.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Виктор Орбан ТРЪГНА срещу ЕС: Обяви, че КОРЕННО ще го ПРОМЕНИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *