Висшето военно командване на САЩ се уплаши от руските ракети! Скри се вдън земя!

Свят

Във връзка с разпространението на коронавирусната епидемия е решено да се раздели личният състав на NORTHCOM/висшето командване на САЩ/ и да се премести в бункер, разположен в планините на Колорадо.

Това заяви командирът на NORTHCOM генерал Терънс О’Шонеси.

„За да гарантираме защитата на родината ни в условията на пандемия, нашият команден и контролен наблюдателен състав тук в щаб квартирата ще работи на няколко смени, като някои от групите ще бъдат в базата на ВВС на САЩ „Шайен Маунтейн“, казал О’Шонеси по време на пряко излъчване във Facebook.

Построеният през 60-те години на миналия век бункер представлява обширен подземен комплекс, разположен на 610 метра дълбочина в планината Шейен, която е на няколко мили от Колорадо Спрингс, щата Колорадо.

В центъра на комплекса има шест тунела с ширина над 12 метра и височина около три етажа. Две врати от стомана и бетон от 21 тона предпазват конструкцията от възможни атомни експлозии.

„Струва си да се отбележи, че това е най-безопасният обект в света“, заяви директорът на AP Стив Роуз. В момента в базата се намира командването на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка (NORAD), която осигурява противовъздушна отбрана на САЩ и Канада.

Генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете, също публично изрази загриженост относно запазването на бойната готовност. „Изолираме най-важния команден персонал, участващ в критични задачи, включително функциите за вътрешна отбрана.

За да гарантираме отбраната на страната, въпреки пандемията, нашите командни екипи тук в централата са разделени на смени. Някои от екипите сега работят във военновъздушната база “Шайен Маунтин”, бункер от времената на Студената война в съседна планина.

Освен това нашият персонал работи в предварително ограничени физически зони вътре в сградата. Всички членове на командването внимателно следят здравето си, както и това на членовете на техните семейства”, заяви висшият военен. Въведена е стратегия за работа на смени в ограничени райони и в други критични съоръжения, включително в Пентагона. Броят на работниците, които идват в Пентагона, е намален с повече от половината.

Всички ядрени сили също вземат специални предпазни мерки. Дежурните смени на междуконтиненталните балистични ракети редовно се заменят, така че винаги да има „чист екип“, който да поеме контрола, ако другите се разболеят. Екипажите на подводници, носещи ядрени ракети, са изолирани в продължение на няколко дни, преди да влязат на дежурство в океана, за да бъдат уверени в здравето си.

Поради рязкото увеличаване  броя на случаите на вирусна инфекция в Луизиана, възникна сериозна загриженост относно изолацията на важните екипажи на бомбардировачите B-52, базирани в базата на ВВС “Барксдейл”. Военнослужещите отказват да обсъждат подробно механизмите за изолирането на елитни части, като шестата група на “Тюлените”, армейски сили “Делта” или високоспециализираните части на ВВС. Но тази седмица армията обяви, че нейните звена за бързо реагиране преминават към най-високото ниво на охрана на здравето, което сериозно ще ограничи разрешеното движение на части, съобщава информационния портал Блиц.бг.

Tagged

1 thought on “Висшето военно командване на САЩ се уплаши от руските ракети! Скри се вдън земя!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *