ВИХРИ се нова ЗАВЕРА: Вижте КОЙ иска да СВАЛЯ правителството, ТАЙНО!

България отблизо

Няколко професори започнаха да събират подписи за абсурден референдум.

Според тях, допитването щяло да бъде за 7% икономически растеж, два пъти по-високи заплати и пенсии, 5 милиарда евро чужди инвестиции на година и  30 национални проекта за оптимизиране управлението на страната.

Някой чувал ли е икономическият растеж да бъде подложен на референдум? Ами нали правителствата точно затова се избират, за да генерират икономически растеж и по-високи заплати и пенсии?

За икономическия растеж не се говори. Той просто се прави. Но професорите констатират, цитирани от news.bg, че правителството на Борисов нищо не прави. Че във всички сектори на икономиката е нужна технологична революция, но „правителството стояло настрана от проблема“.

Е, след като професорите признават, че правителството не прави нищо по най-важния проблем, а именно икономическото развитие на страната, какво тогава искат професорите? Да свалят правителството на Борисов с референдум? Ами да го кажат тогава. Или искат да го свалят, но тайно?!

Прави са тези университетски учени, че рухването на българската икономика след 1989 година, развихри най-страшната демографска криза в цялата история на нашата страна. Според различни статистики, между 3 милиона и 3,5 милиона души са напуснали родината ни след 89 година. Такива загуби не сме претърпявали дори по време на всички войни, които сме водили досега като държава.

Но…пътят към Ада е покрит с добри намерения. Пак повтаряме. Прави са от професорския инициативен комитет. Няма икономика, правителството не работи, вихри се ужасяваща демографска криза, която заплашва самото съществуване на народа и страната ни.

Само че как да се справим с тези проблеми? Професорите казват икономиката да стигне ръст от 7% на година и да се оптимизира управлението. Това добре. Лошото е, че учените забравят нещо важно. Икономически растеж в България не е необходим нито на нашите олигарси, начело с Борисов, нито на чуждите фирми, от които зависи икономиката, нито на брюкселските бюрократи. Олигарсите не искат да дават по-високи заплати, чуждите фирми – също. А Брюксел иска да си останем колония на доизживяване.

И понеже икономиката зависи от олигарсите, чуждите фирми и заповедите на Брюксел, нито ще има растеж на производството, нито ще има по-високи заплати и пенсии. С други думи, това което предлагат професорите не само е абсурдно, но и няма да  проработи.

На всичко отгоре, тези мастити учени, професори и доктори, си противоречат. Констатират, че основен принос за икономиката имат чуждите фирми, а искат още повече да отварят пазарите на страната към чужбина и да привличат чуждестранни инвестиции.

Това е абсурд. Какво правим, ако внезапно тези чужди фирми решат да напуснат страната? Икономиката ни мигновено ще рухне. Затова на нас ни трябва национална икономика. Иначе чуждите фирми ще командват правителствата, които ние уж избираме, в „свободни и демократични избори“. А и за какъв суверенитет говорят Борисов и неговите пудели, след като нямаме национална икономика и разчитаме на чуждите фирми?

Следователно, за да тръгне напред страната, трябва не само да сменим правителството на Борисов, но и да сменим политическата система. Защото, докато ни командват чужди фирми и чужди господари, няма да имаме нито икономика, нито държава.

Има и още нещо. Трябва веднъж завинаги да се отървем от лъжливата мантра за „чуждестранните инвестиции“, която се мъчат да ни втълпят вече 30 години. Първо никой няма да ни дава по пет милиарда евро на година. Ние не сме Елдорадо, че да се втурнат толкова много частни инвеститори към България.

После, повтаряли сме хиляди пъти, че така наречените „инвеститори“ не са нищо повече от крадци и мошеници. Те идват, за да спечелят, а не за да ни дадат пари. А как ще спечелят, ако не ни ограбят? Схемата е проста. Примерно, купуват енергоразпределително дружество като ЧЕЗ, и вместо да печели държавата, печелят „честните частници“. Затова олигархичният кръг около Борисов искаше чрез Гинка Върбакова да купи ЧЕЗ. За да грабят от нас. Като повишават по три пъти годишно цената на тока.

Затова ни трябват държавни инвестиции в нашата икономика. Една такава държавна инвестиция можеше да бъде АЕЦ „Белене“. Вместо Борисов да прави магистрали и санировки, трябваше да вложи тези държавни милиарди, в построяването на АЕЦ „Белене“. Тогава щяхме да имаме евтин ток в изобилие. За българските граждани и за българската промишленост.

Но вместо това, първото условие, което Борисов поставя, за да бъде построена ядрената централа е, да няма държавни пари, а само частни. Тоест, да подарим златната кокошка на някой европейски или задокеански частник.

Ето това се нарича да работиш против интересите на държавата и народа си. А що се отнася до професорите, по-добре да не залъгват хората. Защото народът може и да няма учени титли, но много правилно се ориентира. Че трябва да сменим не само правителството. Но и системата.

Трябва да сменим капитализма със социализъм. Иначе нищо няма да работи за хората. А само за дълбоките джобове на наши и чужди олигарси. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *