Вицепремиер се изпусна колко милиарда отиват за НАТО! Ще се смаете!

България отблизо

„Кой ви каза, че офертата ще бъде 3 милиарда? Гласуваната сума е таван, това не е финалната оферта, нея все още не сме я получили“.

„Колко ще бъде финалната оферта ми е трудно да кажа. Сравнение при закупуване на самолети между различните държави е некоректно да се прави. В момента е спекулация да се коментира каквато и да е цена“.

Такова „разяснение“ даде вицепремиерът Томислав Дончев, относно закупуването на осемте американски самолета.

„Купуването на боен магазин не е като купуване на пералня или телевизор от магазин. Българското правителство не работи под натиск. България има нужда от силна бойна авиация. Не виждам защо не се приема като българско постижение, а като услуга към друг“, добави неофициалният № 2 в ГЕРБ, цитиран от blitz.bg.
Нека ние му кажем на Томислав Дончев защо не може да си обясни много неща. Първо, да дадем няколко милиарда за 8 американски самолета F-16, които са на по 50 години, докато държавите около нас имат F-35 и Су-57, е абсолютна глупост. Защото самолетите са много стари и са нищожна бройка. Затова няма да могат да изпълняват дори контролни функции по границата. Да не говорим вече за отбрана на България от нечие нападение.
Това означава, че ние не даваме пари за повишаване бойната готовност на нашата армия, а просто подаряваме няколко милиарда български лева на най-богатата страна в света.
Нещо повече. Ако купуваме самолетите, за да направим войската ни съвместима с натовските стандарти, за това ще ни трябват не два – три милиарда, а стотици милиарди. Очевидно ние нямаме толкова. И в обозримо бъдеще няма да имаме. Следователно не купуваме американските самолети, заради някакви стандарти. Затова отново се налага изводът, че бедна България подарява милиарди на САЩ. Понеже те са беднички горките. И няма да могат да си правят бляскавите партита и коктейли.
Така че, нека Дончев да не говори, че закупуването на тези самолети било някакво „българско постижение“, което трябва да се пише, разбира се на сметката на ГЕРБ. На сметката на ГЕРБ се пише само безсмислено разхищение на държавни пари и ново ограбване на бедните хора в България. Понеже заради тези „няколко милиарда“, които Томислав Дончев не знае още колко ще са в действителност, ще трябва да се бърка дълбоко в прокъсания джоб на мизерстващите хора в страната.
Ето това е истинското „постижение“ на Борисов и ГЕРБ. Друго няма.
Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *