Владимир Путин и Русия УПЛАШИХА САЩ! Ето какво се СЛУЧИ! Фактите ШОКИРАТ ! Вижте ТУК!

Свят

Снощи САЩ за втори път нападнаха с ракети военно-въздушна база в Сирия. И руският президент отново ги предупреди, че такъв род действия ще имат най-сериозни последствия.

Правителствената сирийска информационна агенция САНА съобщи за ракетни атака по авиобаза Тифор /Т-4/, която се намира в източната част на провинция Хомс. Има убити и ранени. САНА не изключва вероятността обектът да е бил атакуван от военно-въздушните сили на САЩ. Пентагонът отрича това.

По сведения на сирийската страна, ракетите са излетели от Средиземно море и са преминали над въздушното пространство на Ливан. Припомняме, че в навечерието на въздушния удар, в пълна бойна готовност бяха приведени зенитно-ракетните комплекси С-400, които бяха разположени в Сирия по заповед на руския президент Владимир Путин.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че ракетната атака е осъществена от Военно-въздушните сили на Израел. Те са изстреляли 8 управляеми ракети по сирийската авиобаза. В хода на атаката правителствената противовъздушна отбрана е унищожила 5 от тях. Три ракети са достигнали целта си.

Отново ставаме свидетели на това, че янките се опитват да вадят горещите кестени от огъня с чужди ръце. Официално, ракетното нападение над Сирия е извършено от израелски самолети, които в 3 часа през нощта са били на „разузнавателен“ полет близо до границите на Сирия.

Но трябва да имаме три неща предвид. Първо, че Израел е най-близкият съюзник на САЩ. Второ, че миналата година янките отпуснаха значителна сума пари само на Израел за укрепване бойната мощ на страната. И трето, в самото навечерие на израелското ракетно нападение, президентът Тръмп заяви, че САЩ готвят твърд отговор на сирийския президент Башар Асад, който според тях, бил употребил химическо оръжие в страната. Доналд Тръмп добави, че Асад е трябвало да бъде бомбардиран още от администрацията на Обама.

И най-важното е, че за първи път, в свое изявление  в Туитър, Тръмп се нахвърли върху руския президент Владимир Путин, обвинявайки го в поддръжка на „животното“ Асад.

Като се вземат предвид всички тези факти, става ясно, че заповедта за нападението над сирийската авиобаза Тифор не е дошла само от щаба на израелските въоръжени сили. По-точно израелците са поели този път неблагодарната роля на изпълнител и момче за всичко на Вашингтон. Защото по всяка вероятност, истинското нареждане за нападението е дошло отвъд океана.

Този акт на агресия спрямо суверенната сирийска държава, обаче, доказва само едно. САЩ и техните сателити са уплашени. И паниката им е предизвикана от Руската федерация и нейния президент Владимир Путин.

Някои може би ще попитат защо Щатите ще се плашат от Русия?

Ами много просто. Най-напред ще кажем, че новата агресия на САЩ в Сирия издава само страх. И то по простата причина, че ако Щатите се чувстваха достатъчно силни, то те само щяха да размахат пръст на Путин и въпросът щеше да приключи.

Но…за тяхна огромна изненада, янките се сблъскаха с твърдия и неизменен стремеж на Владимир Путин и Русия да провеждат своя самостоятелна политика, която по никакъв начин не зависи от доскорошната „велика“ държава САЩ.

И плашещото бе, че Вашингтон по никакъв начин не можа да повлияе на харизматичния руски президент, на руския народ и на Руската федерация. Провалиха се всички санкции, които бяха въведени от САЩ и техните пудели от ЕС срещу Русия. Провалят се един след друг и опитите на Пентагона с военна заплаха и агресия да принудят Русия да се подчини.

С други думи, стана онова, което вашингтонският „елит“ смяташе за немислимо през 90-те години на миналия век. Русия с един замах унищожи световната хегемония на САЩ. И иронията се състои в това, че световното им господство бе ликвидирано точно в момента, в който Щатите мислеха, че вече са завладели света. И че никой, в това число и Русия, която Обама смяташе за „регионална“ държава, не може да им попречи.

Между нас казано, ако янките имаха поне малко ум в главата си, те щяха да дават мило и драго, за да запазят Съветския съюз. Защото СССР изразходваше почти всичките си ресурси, за да осигурява добър стандарт на живот на всички страни от СССР и социалистическия лагер.

Днешна Русия се освободи от тази зависимост. И изразходва огромните си ресурси само за своите граждани и своята отбранителна мощ. Затова никак не е чудно, че тя вече не може да бъде спряна от никого. Включително и от САЩ.  Когато Бог реши да накаже някого, най-напред му взема ума.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Владимир Путин и Русия УПЛАШИХА САЩ! Ето какво се СЛУЧИ! Фактите ШОКИРАТ ! Вижте ТУК!

  1. Русия респектира целия свят със своята политика, военна мощ и героизма на своите войници. Рейгън ще се окаже прав, когато беше заявил, че Русия не може да се победи със сила, а само с измама. Обаче руснаците вече не вярват на сладките приказки на Запада!

  2. Славяни и православни обединявайте се, само с Русия сме в безопасност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *