Владимир Путин към Запада: Махайте се от Балканите! Пречите на народите!

Свят

По време на тазгодишната „Пряка линия“, в коментар за промяна на името на Македония, Владимир Путин заяви, че САЩ и техните съюзници дестабилизират Балканите като се мъчат да установят господстващата си роля там.

Политиката на Съединените щати и някои други западни държави на Балканите, които искат да утвърдят своето господство в региона, е сериозен дестабилизиращ фактор. Това в крайна сметка ще увеличи недоверието и напрежението в Европа, вместо да подобри стабилността„, обяснява той.

Руският президент критикува преднамерените усилия за увеличаване на западното влияние на Балканите, където живеят много славянски и православни народи. И където САЩ и Западът нямат работа. От думите на Владимир Путин стана ясно, че балканските държави нямат нищо общо със САЩ и Запада, нито като етноси, нито като религия или традиционни славянски ценности. Така че усилията им да завладеят този регион намирисват на насилствена инвазия, която е нежелана за балканските народи. И единствените, които я одобряват са местните елити, които са добре заплатени от същия този Запад.

Владимир Путин осъди „разрушителната“ политика на НАТО за разширяване и по-точно за разрушаване на исторически нестабилния Балкански полуостров. Подставени режими завладяват и подчиняват балканските народи на съвсем чужда за тях западна доктрина, която повече намирисва на неоколониализъм, отколкото на някакъв зле скалъпен съюз, се разбра от думите на руския лидер.

„Нееднократно сме казвали, че виждаме разширяването на НАТО като реликва от Студената войназле информирана и разрушителна военна и политическа стратегия„, допълва Владимир Путин, цитиран от ТАСС и РИА Новости.

По този начин Владимир Путин елегантно каза на САЩ и Запада, че трябва да спрат „разширението“ си на Балканите и да се махат по-бързо от региона, понеже са нежелани гости за балканските народи. Думите му съдържаха и предупреждение към Запада, Русия няма да остави своите славянски братя от балканския регион в беда. И ще им помага по всякакви възможни начини.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Владимир Путин към Запада: Махайте се от Балканите! Пречите на народите!

  1. Точно и недвусмислено! Да е жив и здрав авторът Иво Македонски и да продължава да прояснява размътените глави на някои. Нуждаем се точно от такива правдиви публикации!

    1. Русия е единственият естествен съюзник на България ! И не само затова,че тя е нашата освободителка от османското робство , а заради това, че сме два абсолютно братски народи – общославянски произход, език, култура , традиции , национален манталитет !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *