Владимир Путин нареди да се проведе грандиозно събитие, на което ще присъства и Румен Радев!

Свят

Парадът на победата ще се проведе в Москва на 24 юни, заяви президентът Владимир Путин.

„Нареждам ви да започнете подготовка за военния парад в чест на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война в руската столица, в Москва и в други градове. Ще направим това на 24 юни – деня, когато се проведе легендарният исторически парад на победителите, когато по Червения площад преминаха бойците, които се сражаваха близо до Москва и защитаваха Ленинград, които се сражаваха близо до Сталинград, които освободиха Европа и щурмуваха Берлин“, предаде РИА „Новости“, цитирана от „Взгляд.ру“.

Президентът възложи на министъра на отбраната Сергей Шойгу да бъдат изключени всички рискове за здравето на участниците в парада, съобщава ТАСС.

„Нареждам ви да осигурите най-строги мерки за безопасност при подготовката и провеждането на парада. Рисковете за всички негови участници трябва да бъдат сведени до минимум и най-добре да бъдат напълно изключени “, заяви още Владимир Путин.

„За съжаление по обективни причини, не можем да осигурим толкова строг режим за сигурност по време на похода на Безсмъртния полк, който обединява милиони наши граждани, когато по улиците на нашите градове има безкраен поток от хора. Тук, разбира се, по дефиниция е невъзможно да се спазва някакъв строг режим“, продължи президентът на Руската федерация.

В тази връзка той предложи маршът на „Безсмъртния полк да се проведе месец по-късно – на 26 юли.

„А  26 юли е още един ден от нашата бойна слава – Денят на Военно-морския флот“, уточни президентът, като нареди на Шойгу да проведе парада на Безсмъртния полк именно в този ден.

„Но, животът, здравето и безопасността на хората са основната ценност при провеждането на всякакъв вид събития“, разпореди Владимир Путин.

Държавният глава на Русия отбеляза, че рисковете ще бъдат оценявани най-внимателно и ако заплахите от пандемията продължат, Безсмъртният полк ще бъде отложен за още един месец – за 26 юли.

Очаква се на Парада на победата да присъства и нашият президент Румен Радев. Припомняме, че на 9 май президентът Радев заяви: Когато се чества Денят на победата не може да се говори за „обединена Европа“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *